Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Μπορεί να προληφθεί;

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός καρκίνος που εντοπίζεται στις Ινδές γυναίκες. Από όλους τους διαφορετικούς τύπους καρκίνου, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αντιπροσωπεύει σχεδόν το 6-20% των περιπτώσεων. Ωστόσο, δεν είναι ευρέως γνωστό γεγονός ότι αυτή η ασθένεια μπορεί να προληφθεί. Σε αυτό το άρθρο, θα μελετήσουμε μια επισκόπηση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και αν μπορεί να προληφθεί ή όχι. Εάν θέλετε να λάβετε εξατομικευμένη ιατρική φροντίδα, μπορείτε να επισκεφτείτε το Νοσοκομείο CK Birla, το καλύτερο νοσοκομείο καρκίνου στο Gurgaon.

Τι είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας;

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι καρκίνος που επηρεάζει τον τράχηλο της μήτρας μιας γυναίκας. Ο τράχηλος είναι το κάτω μέρος της μήτρας μιας γυναίκας που συνδέεται με τον κόλπο.

Συνήθως προκαλείται από την επίδραση μιας σεξουαλικά μεταδιδόμενης λοίμωξης που ονομάζεται HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων).

Τα πρώιμα σημεία και συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας περιλαμβάνουν:

  • Μη φυσιολογική κολπική αιμορραγία
  • Υδατική και δύσοσμη κολπική έκκριση
  • Πόνος στην περιοχή της λεκάνης κατά τη σεξουαλική επαφή

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί;

Ευτυχώς, ναι, όπως οι περισσότεροι καρκίνοι, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί επίσης να προληφθεί. Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι οι τακτικοί προληπτικοί έλεγχοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε γυναίκα σε οποιαδήποτε ηλικία. Ωστόσο, ορισμένες γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στην ανάπτυξη αυτού του καρκίνου από άλλες. Επομένως, είναι σημαντικό να μάθετε για τους παράγοντες κινδύνου αυτής της ασθένειας.

Οι συνήθεις παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας είναι:

Πολλαπλοί σεξουαλικοί σύντροφοι: Εάν είχατε πολλούς σεξουαλικούς συντρόφους στο παρελθόν, οι πιθανότητές σας να αναπτύξετε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνονται. Είναι επειδή οι πιθανότητές σας να αποκτήσετε λοίμωξη από HPV είναι επίσης υψηλότερες.

Σεξουαλική επαφή σε νεαρή ηλικία: Εάν είχατε σεξουαλική δραστηριότητα σε νεαρή ηλικία, είναι πιο πιθανό να πάθετε λοίμωξη από HPV. Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Άλλες σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις: Εάν είχατε οποιαδήποτε άλλη σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη, μπορεί να αναπτύξετε αυτόν τον καρκίνο στο μέλλον. Σε τέτοιες περιπτώσεις, θα πρέπει να πηγαίνετε για τακτικές προβολές. Οι κολπικές λοιμώξεις είναι πολύ συχνές σε αυτή την κατάσταση και λήψη προβιοτικά για τις γυναίκες μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση αυτής της μόλυνσης.

Αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα: Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζει άμεσα τις πιθανότητές σας για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Καθιστικός τρόπος ζωής – Η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα και άλλες κακές επιλογές τρόπου ζωής μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πιθανότητας καρκίνου στην περιοχή του τραχήλου της μήτρας.

Ποια είναι τα αίτια του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας;

Εάν θέλετε να αποφύγετε την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στην περιοχή του τραχήλου της μήτρας, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τι προκαλεί αυτόν τον καρκίνο εξαρχής. Οι κοινές αιτίες αυτού του καρκίνου περιλαμβάνουν:

  • Κάπνισμα τσιγάρων
  • Κακή υγιεινή
  • Πολλαπλός σεξουαλικός σύντροφος
  • Παρατεταμένη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών
  • Ευσαρκία
  • Ιστορικό καρκίνου του τραχήλου της μήτρας στην οικογένεια

Εάν φροντίσετε να αποφύγετε αυτές τις αιτίες, μπορείτε σίγουρα να αποτρέψετε αυτήν την ασθένεια. Μπορείτε επίσης να λάβετε θεραπεία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο Gurgaon στο νοσοκομείο CK Birla.

Πώς μπορώ να προλάβω τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας;

Ανάλογα με τον παράγοντα κινδύνου, μπορείτε να στοχεύσετε στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Προτείνεται να ξεκινήσετε έγκαιρο προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου σε περίπτωση που έχετε κάποιον από αυτούς τους κινδύνους.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσπαθήσετε να αποτρέψετε τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας:

Εμβολιαστείτε για τον HPV: Η ιατρική επιστήμη έχει πλέον φέρει την επιλογή του εμβολιασμού για τον HPV. Εάν διατρέχετε τον κίνδυνο να κολλήσετε HPV, μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με το εμβόλιο.

Κάνετε τακτικά τεστ Παπανικολάου: Το τεστ Παπανικολάου είναι μια απλή γυναικολογική εξέταση που μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση καρκινικών κυττάρων στον τράχηλο της μήτρας.

Κάντε ασφαλές σεξ: Μπορείτε να αποτρέψετε σημαντικά αυτόν τον καρκίνο αποφεύγοντας την απροστάτευτη κολπική επαφή. Το ασφαλές σεξ είναι κρίσιμο για μια υγιή ζωή.

Κόψτε το κάπνισμα: Το κάπνισμα σας κάνει εξαιρετικά ευάλωτους στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Θα πρέπει να στοχεύσετε να ζήσετε μια υγιεινή ζωή χωρίς κάπνισμα ή ποτό.

Περιορίστε τον αριθμό των σεξουαλικών σας συντρόφων: Μπορείτε να μείνετε μακριά από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και καρκίνο του τραχήλου της μήτρας περιορίζοντας τον αριθμό με τον οποίο έχετε σεξουαλική επαφή.

Για να λάβετε εξατομικευμένες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε το CK Birla Hospital, το καλύτερο νοσοκομείο καρκίνου στο Gurgaon όπου μπορείτε να λάβετε το καλύτερη θεραπεία για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στο Gurgaon.