Καλές Στερεές συμβουλές σχετικά με την οδοντιατρική φροντίδα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας

Έχετε ζηλέψει ποτέ αυτές τις διασημότητες με το τέλειο χαμόγελο; Δεν χρειάζεται πια! Υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες εξαιρετικές συμβουλές εκεί έξω που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα δόντια σας στη βέλτιστη φόρμα. Το παρακάτω άρθρο έχει συγκεντρώσει μερικές από τις καλύτερες συμβουλές από το Διαδίκτυο για την οδοντιατρική φροντίδα!

Φροντίστε εάν θέλετε να έχετε καλή στοματική υγιεινή να μείνετε μακριά από τα ζαχαρούχα ποτά. Μπορεί να μην γνωρίζετε ότι πράγματα όπως οι χυμοί είναι πολύ ζαχαρούχα και μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά στα δόντια. Εάν πίνετε οποιοδήποτε είδος ζαχαρούχου ροφήματος, φροντίστε να το βουρτσίζετε αμέσως μετά.

Μην είστε τσιγκούνηδες με το πόσο νήμα χρησιμοποιείτε. Είκοσι ίντσες θα πρέπει να είναι περίπου σωστά για να γίνει η δουλειά. Δοκιμάστε να στρίψετε το Steel Bite pro νήμα γύρω από τα δύο μεσαία δάχτυλα. Χρειάζεται περίπου μια ίντσα οδοντικού νήματος για να καθαριστεί σωστά κάθε δόντι.

Εάν ο οδοντίατρός σας σας πει ότι τα δόντια σας χρειάζονται βαθύ καθαρισμό, ζητήστε μια δεύτερη γνώμη. Αυτή η μορφή καθαρισμού κοστίζει πολύ περισσότερο, οπότε βεβαιωθείτε ότι δεν σας εξαπατούν.

Τρώτε τα σωστά είδη τροφών. Ενώ το βούρτσισμα και το νήμα σας βοηθούν να απαλλαγείτε από βακτήρια και κομμάτια φαγητού, η κατανάλωση των σωστών τροφών στην αρχή βοηθά επίσης. Μείνετε μακριά από τα πολλά γλυκά, καθώς μπορεί να αρχίσουν να καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών με αποτέλεσμα να αναπτύξετε τερηδόνα και άλλα προβλήματα.

Αν αναβάλλατε να πάτε στον οδοντίατρο επειδή φοβάστε τι μπορεί να βρει, μην το αναβάλλετε άλλη μέρα. Τα προβλήματα των δοντιών δεν διορθώνονται από μόνα τους. Πρέπει να πας τελικά. Εάν φοβάστε τον οδοντίατρο, αναζητήστε έναν που να προσφέρει καταστολή, ώστε να κοιμάστε καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης.

Κάθε φορά που έχετε πόνο στο στόμα σας, ζητήστε από έναν οδοντίατρο να το ελέγξει. Μπορεί να έχετε ένα απόστημα στο στόμα σας που είναι μια μόλυνση κάτω από τη γραμμή των ούλων. Αυτό μπορεί να σας αφήσει με μεγάλα προβλήματα υγείας, ειδικά αν καταλήξει στην κυκλοφορία του αίματός σας. Αντιμετωπίστε το σήμερα.

Όταν ξυπνάτε, βουρτσίστε τα δόντια σας για να απαλλαγείτε από όλα τα συσσωρευμένα υπολείμματα από τον ύπνο και την αναπνοή από το στόμα σας, αφήνοντας πίσω σας το αποξηραμένο σάλιο. Η επόμενη φορά που θα βουρτσίσετε είναι λίγο πριν τον ύπνο, καθαρίζοντας ό,τι έχετε φάει κατά τη διάρκεια της ημέρας και καθαρίζοντας το στόμα σας για τις ώρες της νύχτας.

Είναι καλύτερο να αγοράσετε μια οδοντόβουρτσα που έχει μαλακές ή μέτριες τρίχες και μικρή κεφαλή. Αυτό διασφαλίζει ότι μπορείτε να το βάλετε σε όλες τις χαραμάδες και κάτω από τα ούλα σας για να βγάλετε όλο το όπλο που μένει πίσω κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας. Βουρτσίστε απαλά αλλά σταθερά κάθε φορά.

Εάν φοβάστε να επισκεφτείτε τον οδοντίατρο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να το πείτε στον οδοντίατρό σας. Όταν ο οδοντίατρός σας έχει μια ιδέα για το τι σας φοβίζει, οι δυο σας μπορείτε να καταλήξετε σε ένα σχέδιο μαζί για να αντιμετωπίσετε αυτούς τους φόβους. Θα είναι επίσης σε θέση να σας εξηγήσει όλη τη διαδικασία για να σας διευκολύνει.

Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα αμέσως μετά το γεύμα, επιλέξτε κάτι σταθερό και καλό για τα δόντια σας για να φάτε στο τέλος του. Οι καλές επιλογές περιλαμβάνουν το σέλινο, τα μήλα και τα καρότα. Η κατανάλωση αυτών των τροφών μπορεί να βοηθήσει στη φροντίδα των δοντιών σας όταν δεν μπορείτε να βουρτσίσετε αμέσως.

Μόλις διαβάσατε ένα από τα πολλά υπέροχα άρθρα για την οδοντιατρική φροντίδα που βρέθηκαν στο διαδίκτυο. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα δόντια σας σε βέλτιστη υγεία. Εφαρμόστε όλα όσα μόλις διαβάσατε στην καθημερινότητά σας και θα δείτε πόσο καλύτερα έχουν τα δόντια σας!