Θετικές επιδράσεις στην υγεία από τα μπαχαρικά

Τα φιλικά προς τη διατροφή ψητά στήθη κοτόπουλου κάθε βράδυ μπορεί να γεράσουν μετά από λίγο. Η προσθήκη γεύσης σε ένα θρεπτικό αλλά ήπιο γεύμα ωφελεί την υγεία και τους γευστικούς κάλυκες σας. Τα μπαχαρικά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε γεύση στην κουζίνα σας, αυξάνοντας παράλληλα τα οφέλη για την υγεία (ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες). Οι ερευνητές στη διατροφή επισημαίνουν περισσότερα από εκατό δημοφιλή μπαχαρικά όπως κουρκουμάς σε σκόνη χρησιμοποιείται στη μαγειρική παγκοσμίως ως απόδειξη ότι ορισμένα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία εμποδίζουν την καταστροφή των κυττάρων.

Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά αναζητώντας σπάνια μπαχαρικά. πολλά κοινά μπορούν εύκολα να αγοραστούν στο παντοπωλείο της γειτονιάς σας. Οι περισσότερες ευεργετικές δοκιμές έχουν χρησιμοποιήσει συμπληρώματα για τη ρύθμιση της ποσότητας του μπαχαρικού (ή του δραστικού συστατικού του μπαχαρικού) που έλαβαν τα άτομα. Αυτά έχουν συνήθως υψηλότερες συγκεντρώσεις από μια τυπική δίαιτα.

Επίπεδα κανέλας και σακχάρου στο αίμα

Μετά την έρευνα φαίνεται να είναι αλήθεια. Ο φλοιός της κανέλας είναι η πηγή του πανταχού μπαχαρικού στο lattes κολοκύθας μέχρι το τσίλι Σινσινάτι. Τα άτομα με διαβήτη θα ωφεληθούν σημαντικά από την ικανότητα της κανέλας να μειώνει το σάκχαρο στο αίμα. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους, ενώ δίνει στα τρόφιμα μια ευχάριστη γλυκύτητα.

Τα πιθανά πλεονεκτήματα της κανέλας για την υγεία της καρδιάς περιλαμβάνουν τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα με διαβήτη, καθώς έχουν υψηλότερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή νόσο από τον γενικό πληθυσμό. Αν και η κανέλα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στη θέση του διαβητικού φαρμάκου ή μιας δίαιτας χαμηλής σε υδατάνθρακες, μπορεί να είναι ένα χρήσιμο συμπλήρωμα.

Ο κουρκουμάς στη μείωση της φλεγμονής

Δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, μια σημαντική πηγή πόνου και ασθένειας, ο κουρκουμάς έχει γίνει μια δημοφιλής υπερτροφή, ειδικά στα ινδικά γεύματα με κάρυ. Η κουρκουμίνη είναι ένα από τα συστατικά που βρίσκονται στον κουρκουμά. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στον εγκέφαλο, η οποία έχει συσχετιστεί με τη νόσο του Αλτσχάιμερ και την κατάθλιψη. Η απόδοση της μνήμης βελτιώθηκε σε μια μικρή δοκιμή ατόμων άνω των 50 ετών που έπαιρναν χάπια κουρκουμίνης καθημερινά για 18 μηνών. Ο κόσμος είπε ότι ήταν πιο χαρούμενος και πιο αισιόδοξος. Το πιο αξιοσημείωτο; Οι σαρώσεις εγκεφάλου έδειξαν πολύ χαμηλότερους βιοδείκτες ενδεικτικά της γνωστικής επιδείνωσης σε αυτήν την ομάδα.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κουρκουμίνης την καθιστούν χρήσιμη για την ανακούφιση του αρθριτικού πόνου και της φλεγμονής. Η έρευνα σε ζώα δείχνει επίσης ότι η κουρκουμίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική κατά του καρκίνου. Έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins έδειξε ότι οι ανθεκτικοί στη θεραπεία όγκοι μειώνονταν πιο αποτελεσματικά όταν η κουρκουμίνη συνδυαζόταν με ένα χημειοθεραπευτικό φάρμακο.

Το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει με την ασθένεια κίνησης

Το τροπικό τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί στην ασιατική ιατρική για να ανακουφίσει τη ναυτία, τον έμετο και τη διάρροια. Στην Αυστραλία, μπορείτε να το πάρετε σε σχήμα οτιδήποτε, από γλειφιτζούρι μέχρι καραμέλα έως κάψουλα ή ένα φλιτζάνι τσάι. Μπορείτε να πάρετε την αποξηραμένη σκόνη στο τμήμα μπαχαρικών του σούπερ μάρκετ ή μπορείτε να την αγοράσετε φρέσκια για χρήση στο τσάι και το μαγείρεμα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ναυτίας και του εμέτου λόγω εγκυμοσύνης ή στη μείωση της στομαχικής δυσφορίας μετά την επέμβαση. Οι ερευνητές έχουν δείξει ότι το τζίντζερ μπορεί να μειώσει τη ναυτία και τον έμετο που προκαλούνται από την ασθένεια κίνησης.

συμπέρασμα

Οι ευεργετικές χημικές ουσίες στα μπαχαρικά όπως κουρκουμάς σε σκόνη λαμβάνονται τόσο όταν είναι φρέσκα όσο και μετά την ξήρανση. Οι μέθοδοι μαγειρέματος όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, το ψήσιμο ή το βράσιμο μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών σε γεύματα που περιλαμβάνουν μπαχαρικά, ενώ το τηγάνισμα ή το ψήσιμο στη σχάρα μπορεί να μειώσει τα επίπεδά τους. Παρά τα άλλα πλεονεκτήματα για την υγεία, τα μπαχαρικά είναι μια εξαιρετική μέθοδος για να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας και να σας απομακρύνετε από μια βαρετή ρουτίνα δείπνου. Το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία στο να τρως καλά είναι να το κάνεις με τον τρόπο που σου αρέσει. Πριν κάνετε σημαντικές διατροφικές αλλαγές, συμβουλευτείτε το γιατρό σας ή έναν διαιτολόγο.