Η υγεία των ανδρών και πώς μπορούν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης να βοηθήσουν στη βελτίωση των επιλογών του τρόπου ζωής;

Οι επιλογές του τρόπου ζωής δυσκολεύουν τις αποφάσεις για την υγεία και την ευημερία. Λάβετε υπόψη τις επιπτώσεις του καπνίσματος και άλλων προβλημάτων κατάχρησης ουσιών, της κακής διατροφής και της παχυσαρκίας, της καθιστικής ζωής και της έλλειψης επαρκούς άσκησης. Η παχυσαρκία, ο διαβήτης και οι επιδημίες καρδιαγγειακών παθήσεων σχετίζονται άμεσα με το κάπνισμα, την κακή διατροφή, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και τον καθιστικό τρόπο ζωής, που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η στυτική δυσλειτουργία. Όλα αυτά έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία. Όλα αυτά μπορούν, σε κάποιο βαθμό, να βελτιώσουν την υγεία εάν τροποποιηθούν, διαφορετικά μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρή εξέλιξη της νόσου.

Οι άνδρες επισκέπτονται τους γιατρούς τους και άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να ζητήσουν φάρμακα όπως Cenforce 100, Βιδαλίστα 60, Fildena 100 για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, η οποία είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της παχυσαρκίας. Χιλιάδες άνδρες χρειάζονται θεραπεία για την υψηλή αρτηριακή πίεση που προκαλείται από το κάπνισμα, την παχυσαρκία ή τον καθιστικό τρόπο ζωής. Αυτό έχει προκύψει από τις συνέπειες του μεταβολικού συνδρόμου, της υπνικής άπνοιας, του διαβήτη, της υψηλής χοληστερόλης και των λιπιδίων.

Δεν σημαίνει ότι οι γιατροί έχουν γίνει παράγοντες της υγείας των ανδρών. Ωστόσο, η ευθύνη για τον εντοπισμό των κινδύνων στον τρόπο ζωής ανήκει στους γιατρούς και στους μη παρόχους ιατρικής φροντίδας. Οι συνέπειες του τρόπου ζωής στις ανησυχίες για την υγεία πρέπει να είναι καλά ενημερωμένες στον ασθενή. Η παρέμβαση για τη διόρθωση αυτών των αποφάσεων ζωής είναι πιο έντονη από μια απλή οδηγία τόσο για τον ασθενή όσο και για τον γιατρό. Είναι πολύ περισσότερα από τη σύνταξη μιας συνταγής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς γνωρίζουν ότι πρέπει να κάνουν αυτές τις αλλαγές, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν. Πολλοί μπορεί να προσπάθησαν και να απέτυχαν. Θα πρέπει να καταρτίζεται ένα συντονισμένο σχέδιο για κάθε ασθενή. Οι υπερβολές στον τρόπο ζωής πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εθισμός και να αντιμετωπίζονται με την ίδια ένταση όπως ένας πιο χαρούμενος, πιο υγιής ασθενής που ανακουφίζεται επειδή ξοδεύει λιγότερα φάρμακα.

Η διατήρηση πολύτιμων προμηθειών και πόρων υγείας στο σύστημα υγείας θα είναι ένα πρόσθετο όφελος. Αναμένεται ότι οι καλύτερες επιλογές τρόπου ζωής για τις νεότερες γενιές θα ακολουθήσουν τη βελτίωση του τρόπου ζωής της τρέχουσας γενιάς.

Για να αξιολογήσουμε καλύτερα τις επιπτώσεις των αποφάσεων για τον τρόπο ζωής στην υγεία και τις ασθένειες, εξετάζουμε τις ασθένειες που σχετίζονται με αυτές, τις επιλογές παρέμβασης και τις μακροοικονομικές επιπτώσεις αυτών των ασθενειών στο σύστημα υγείας. Τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δείχνουν ότι οι τάσεις της παχυσαρκίας έχουν αυξηθεί παγκοσμίως τα τελευταία χρόνια. Ενώ τα ποσοστά παχυσαρκίας έχουν σταθεροποιηθεί σε ορισμένες χώρες από το 2003, έχουν υπερδιπλασιαστεί σε άλλες χώρες: εκτιμάται ότι δύο στους τρεις ενήλικες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Προβλέπεται ότι αν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις μέχρι το 2030, οι μισοί άνδρες και γυναίκες θα είναι παχύσαρκοι. Η πιο διάσημη ασθένεια που σχετίζεται με το υπερβολικό βάρος είναι ο διαβήτης.

Εκτός από τον διαβήτη, η ίδια η παχυσαρκία ενέχει τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, υψηλής χοληστερόλης, στυτικής δυσλειτουργίας, καρδιαγγειακών παθήσεων, νόσου της χοληδόχου κύστης, καρκίνου του παχέος εντέρου, καρκίνου του μαστού στην εμμηνόπαυση, άπνοιας ύπνου, φθοράς των αρθρώσεων που οδηγούν σε χειρουργική επέμβαση αρθροπλαστικής.

Οι στόχοι διαχείρισης της παχυσαρκίας θα πρέπει να περιλαμβάνουν πληροφορίες διατροφής και άσκησης. Πολλές δίαιτες αναπτύχθηκαν σε αρκετές δεκαετίες. Μια δίαιτα που αρέσει σε έναν ασθενή και είναι χρήσιμη, μπορεί να μην είναι χρήσιμη σε έναν άλλο ασθενή. Η διατροφική συμβουλευτική παρέχει στον ασθενή την ευκαιρία να συνεργαστεί με έναν έμπειρο επαγγελματία, όπως έναν διατροφολόγο ή εγγεγραμμένο διατροφολόγο, ο οποίος μπορεί να τον βοηθήσει να βρει αποδεκτές και εύγευστες δίαιτες και στόχους.

Όσον αφορά την απώλεια βάρους, η διατροφή μπορεί να προσφέρει μια καλή βάση και δομή για την επίτευξη και την επίτευξη στόχων. Σήμερα, πολλές εφαρμογές για κινητά επιτρέπουν στους ασθενείς να παρακολουθούν τις θερμίδες και να υπολογίζουν τα γεύματα με βάση συγκεκριμένους στόχους θερμίδων.

Παρά τις καλύτερες προσπάθειες των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και των ασθενών, ορισμένοι παχύσαρκοι ασθενείς μπορεί να χρειάζονται περισσότερα από δίαιτα, άσκηση και συμβουλές. Η μεταβλητή χειρουργική έχει εξελιχθεί σε μια ομαδική προσέγγιση όπου οι χειρουργοί συνεργάζονται με άλλους ειδικούς στην παχυσαρκία για να παρέχουν μια ολοκληρωμένη λύση στους σωστούς ασθενείς. Η άσκηση πρέπει να είναι εξίσου σημαντική για τον έλεγχο του βάρους και την καλή υγεία με τη διατροφή. Κάνουμε πολλά για την προώθηση της φυσικής κατάστασης και του ενεργού τρόπου ζωής, αλλά η άσκηση είναι προβληματική για άτομα που είναι υπέρβαρα και παχύσαρκα.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα άσκησης εκεί έξω, και όπως συμβαίνει με τις επιλογές διατροφής, κανένα πρόγραμμα δεν ταιριάζει σε όλους. Για ασθενείς των οποίων οι σωματικές ικανότητες είναι τόσο περιορισμένες λόγω του υπερβολικού βάρους, μπορούν να γραφτούν επαγγελματικές συνταγές άσκησης που απαιτούν φυσική ιατρική ΦιλδέναΒινταλίστα, Ταδαλίστα, Kamagra και αξιολόγηση γιατρών αποκατάστασης προτού οι φυσιοθεραπευτές μπορέσουν να πραγματοποιήσουν το σχέδιο. Τα προγράμματα άσκησης παρέχουν την ευκαιρία να ξεκινήσετε να αναπτύσσετε ένα πρόγραμμα ρουτίνας και τακτικής φυσικής κατάστασης.

Η πιο σημαντική πτυχή της διεξαγωγής ενός προγράμματος άσκησης για όσους είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και για όσους θέλουν να ξεκινήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής είναι να τονιστεί η ρουτίνα άσκησης και να υποβαθμιστεί η απώλεια βάρους ως στόχος. Η άσκηση πρέπει να γίνει συνήθεια. Η τακτική αύξηση του χρόνου άσκησης και της προσπάθειας τακτικά θα βοηθήσει να γίνει η άσκηση συνήθεια. Οι περισσότεροι ασθενείς θα παραπονεθούν ότι ο ελεύθερος χρόνος τους για άσκηση είναι περιορισμένος. Φορώντας απλά τα ρούχα προπόνησής σας και αναπτύσσοντας μια καθημερινή ρουτίνα, μπορείτε να αναπτύξετε τη συνήθεια. Κάνοντας 5 λεπτά άσκησης κάθε 2 εβδομάδες τελικά καταλήγουμε σε 40 λεπτά ή περισσότερο άσκηση, όπου αρχίζουν να επιτυγχάνονται οι στόχοι απώλειας βάρους. Μόλις οι ασθενείς συνηθίσουν να είναι σε φόρμα και να βλέπουν καλύτερη υγεία, η ενίσχυση της ευεξίας θα βοηθήσει τους ασθενείς να επιτύχουν τους στόχους τους για έναν υγιεινό τρόπο ζωής και θα τους κάνει πιο βιώσιμους.

Κάπνισμα

Οι ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα είναι σημαντικές τόσο ως προς το εύρος όσο και σε άμεση συσχέτιση με άλλες ασθένειες. Για τον έλεγχο ορισμένων από αυτές τις σχέσεις, λαμβάνονται υπόψη καρδιαγγειακές παθήσεις όπως το εγκεφαλικό επεισόδιο, η περιφερική αγγειακή νόσος, το ανεύρυσμα της αορτής, το έμφραγμα του μυοκαρδίου και οι πνευμονικές ασθένειες όπως το άσθμα και η χρόνια βρογχίτιδα. Το κάπνισμα προκαλεί ασθένειες των πνευμόνων, του λάρυγγα, του λαιμού, της στοματικής κοιλότητας, του οισοφάγου, του παγκρέατος, του στομάχου, των νεφρών, της ουροδόχου κύστης, καθώς και στυτική δυσλειτουργία που είναι ένα κοινό ανδρικό σεξουαλικό πρόβλημα. Η βελτίωση της υγείας των ανθρώπων αξίζει τις προσπάθειες για τη διακοπή της χρήσης καπνού και του εθισμού.

Κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών

Καμία ανασκόπηση του τρόπου ζωής δεν είναι πλήρης, χωρίς να αναφέρεται η κατάχρηση αλκοόλ και ναρκωτικών. Οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με την κατάχρηση αλκοόλ περιλαμβάνουν καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις, κατάθλιψη, επιληπτικές κρίσεις, ουρική αρθρίτιδα, υψηλή αρτηριακή πίεση, κίρρωση, άνοια, νευροπάθεια, στυτική δυσλειτουργία, παγκρεατίτιδα, οισοφαγίτιδα, γαστρίτιδα και διαβήτη που σχετίζεται με το αλκοόλ.

Η κατάλληλη συμβουλευτική και εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με τις βλάβες της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ μέσω της έγκαιρης εκπαίδευσης, των κοινωνικών προγραμμάτων, της παροχής συμβουλών και της παρακολούθησης της διανομής αλκοόλ θα συμβάλει στην προώθηση της κατάλληλης κατανάλωσης. Κάνοντας κατάλληλες προσαρμογές σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ο πληθυσμός επωφελείται από καλύτερη ποσότητα και ποιότητα ζωής, ενώ το σύστημα υγείας επωφελείται από σημαντική εξοικονόμηση κόστους που μπορεί να μεταφερθεί σε άλλες ασθένειες και προβλήματα υγείας.

συμπέρασμα

Οι γιατροί πρέπει να συνεργαστούν με τους άνδρες ασθενείς τους για να αντιμετωπίσουν μεταβαλλόμενες επιλογές τρόπου ζωής που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία τους. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τεκμηριωμένες προσεγγίσεις για τη διατροφή, την άσκηση και τη διακοπή του καπνίσματος. Ασφαλώς, πρέπει να παρέχονται πιο αποτελεσματικές θεραπευτικές προσεγγίσεις για ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία όπως το Cenforce 100 ή Φιλδενα 100. Οι οργανισμοί υγείας και οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν ζητήματα υγείας των ανδρών, όπως η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ μέσω μιας προσέγγισης με βάση το φύλο.