Η ζήτηση για Cloud Computing στην Ταϊλάνδη αυξάνεται

Κάποιος μπορεί να αναρωτηθεί γιατί οι εγκαταστάσεις διακομιστή cloud είναι ζωτικής σημασίας για τη χώρα της Ταϊλάνδης. Από τους 68.414.135 πληθυσμούς της Ταϊλάνδης, το 47,5% των ανθρώπων είναι χρήστες του Διαδικτύου. Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού και δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ότι αυτά τα 32.398.778 θα απαιτούσαν εγκαταστάσεις διακομιστή cloud.

Αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που είναι τόσο σημαντική η ύπαρξη εγκαταστάσεων διακομιστή cloud. Μπορεί επίσης να αποδοθεί στην κοινή χρήση του cloud computing σε όλο τον κόσμο και στην υψηλή ζήτηση για αυτό στη σημερινή εποχή, στην εποχή της έντονης ανάγκης για αποθηκευτικούς χώρους και προστασία δεδομένων.

Τι είναι το Cloud Computing;

Για να κατανοήσουμε την ανάγκη για διακομιστής cloud Ταϊλάνδηπρέπει πρώτα να καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι το Cloud Computing, με τη μορφή οδηγού για αρχάριους.

Ο απλούστερος τρόπος για να εξηγήσουμε το cloud computing θα ήταν να πούμε ότι είναι η παροχή υπηρεσιών υπολογιστών μέσω του Διαδικτύου. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν αποθήκευση, βάσεις δεδομένων, λογισμικό, διακομιστές και δικτύωση.

Το ίδιο το σύννεφο θα μπορούσε να εξηγηθεί ως οι διακομιστές διαδικτύου όπου θα αποθηκεύονταν όλα τα δεδομένα σας και από όπου θα έχετε πρόσβαση σε αυτές τις υπηρεσίες. Έτσι, όταν λέμε ότι κάτι βρίσκεται στο cloud, σημαίνει ότι είναι αποθηκευμένο στους διακομιστές του Διαδικτύου και μπορεί να προσπελαστεί από απόσταση.

Πώς λειτουργεί το Cloud Computing;

Η επόμενη ερώτηση θα ήταν, πώς ακριβώς λειτουργεί το Cloud Computing;

Οι υπηρεσίες υπολογιστικού νέφους παρέχονται κατ’ απαίτηση και παρέχονται βάσει πληρωμής. Οι εταιρείες ενοικιάζουν κυρίως υπηρεσίες cloud από υπηρεσίες τρίτων, με μοναδικό σκοπό την παροχή υπηρεσιών cloud.

Αυτό το καθιστά βολικό για τις εταιρείες, καθώς τους εξοικονομεί οικονομικά και επίσης χρειάζεται να καταβάλουν τις προσπάθειες να δημιουργήσουν τη δική τους υποδομή ή κέντρα δεδομένων. Μπορούν απλώς να νοικιάσουν ή να αγοράσουν όποιες υπηρεσίες απαιτούν από παρόχους υπηρεσιών cloud.

Οι ίδιοι οι πάροχοι υπηρεσιών cloud ευδοκιμούν σε αυτήν την επιχείρηση παρέχοντας αυτούς τους διακομιστές σε ένα ευρύ φάσμα πελατών, είτε ο πελάτης τους το απαιτεί για φιλοξενία ιστού, κοινή χρήση δεδομένων ή για σκοπούς χρήσης εφαρμογών ή λογισμικού.

Οφέλη του Cloud Computing

Τα οφέλη των υπηρεσιών cloud computing θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως εξής:

Ασφάλεια

Οι πάροχοι υπηρεσιών Cloud Computing έχουν στην πράξη πολιτικές και μέτρα ειδικά για το σκοπό της προστασίας των δεδομένων, της υποδομής των πελατών τους, κ.λπ. από κάθε είδους παραβίαση ή απειλή. Η χρήση των καλύτερων δυνατών τεχνολογιών για την προστασία της περιουσίας σας διασφαλίζει την ασφάλειά της.

Αξιοπιστία

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να ειπωθεί για τις καλές εταιρείες παροχής υπηρεσιών cloud είναι ότι είναι αξιόπιστες με την έννοια ότι έχουν στην πράξη μέτρα έναντι πιθανών βλαβών στα δεδομένα σας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην απώλειά τους. Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν ανάκτηση δεδομένων, τακτικά αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων, τα οποία διασφαλίζουν όχι μόνο την επιχειρηματική συνέχεια, αλλά και διασφαλίζουν ότι όλες οι υπηρεσίες προστασίας σας παρέχονται σε προσιτό κόστος.

Ταχύτητα

Συνήθως, τα δεδομένα και οι υπηρεσίες σας είναι προσβάσιμα γρήγορα, καθώς απέχουν λίγα μόνο κλικ του ποντικιού. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια υπηρεσία κατ’ απαίτηση, οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών cloud δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να διασφαλίσουν ότι οι πελάτες τους μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στα δεδομένα τους χωρίς να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις. Μπορείτε να βασιστείτε στον πάροχο υπηρεσιών σας για την αντιμετώπιση κάθε είδους ζητημάτων και να σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στους πόρους σας με απίστευτη ταχύτητα, με τη χρήση καλών υπηρεσιών Διαδικτύου.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνδυάζονται για να κάνουν τις υπηρεσίες cloud σε υψηλή ζήτηση στην τρέχουσα εποχή. Η ανερχόμενη τεχνολογική γενιά της Ταϊλάνδης θα απαιτούσε σίγουρα υπηρεσίες που ταιριάζουν καλύτερα στις φιλοδοξίες των καινοτόμων μυαλών και οι πάροχοι υπηρεσιών cloud θα διασφάλιζαν ότι οι πολίτες της χώρας διαθέτουν τους καλύτερους δυνατούς πόρους για να βοηθήσουν την Ταϊλάνδη να ευδοκιμήσει στον κόσμο της τεχνολογίας.