Εφαρμόστε το μυαλό σας για να διδάξετε πολύτιμα πειθαρχικά μαθήματα στη γατούλα σας!

Έχετε βρει τη γάτα σας να συμπεριφέρεται άσχημα μερικές φορές; Είναι φυσικό οι γάτες να παίζουν άτακτα κάθε τόσο. Η ακανόνιστη συμπεριφορά της γάτας σας μπορεί να σας ενοχλεί, αλλά μπορεί να οφείλεται στην αδυναμία σας να πειθαρχήσετε καλά το γατάκι σας. Ναί! Αν και οι γάτες μπορεί να μην χρειάζονται τόση εκπαίδευση όση χρειάζονται οι σκύλοι, μπορείτε να κάνετε αυτές τις συνεδρίες για να εμπλουτίσετε τη ζωή της γάτας σας.

Ένα απρόβλεπτο γατάκι μπορεί να βρεθεί σε δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις. Για παράδειγμα, ένα γατάκι που βγαίνει κρυφά από το σπίτι τη νύχτα ελπίζοντας να πιάσει θήραμα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι αφού σκοτώσει τα πόδια του, μπορεί να παραστρατήσει ή να καταλήξει σε ατύχημα. Θέλω να πω, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες.

Έχοντας φθηνό ασφάλιση κατοικίδιων ζώων σας βοηθά να αντιμετωπίσετε τη θεραπεία για τυχόν ατυχήματα που έχει το κατοικίδιό σας, καλύπτοντας τις χρεώσεις επίσκεψης κτηνιάτρου, τους λογαριασμούς συνταγών και πολλά άλλα. Αγορά ασφάλιση γάτας Έτσι, η ποιοτική ιατρική περίθαλψη της γατούλας σας σημαίνει πολύ μικρότερη οικονομική επιβάρυνση για εσάς. Η αγορά ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου για κατοικίδια είναι απαραίτητη για την κάλυψη της υγείας της γατούλας σας προς το παρόν και τις επόμενες στιγμές.

Μαζί με την υποστήριξη της ασφάλισης, σας συμβουλεύουμε να επικεντρωθείτε στην πειθαρχία της γατούλας σας, ώστε να μην μπαίνει σε μια σούπα. Ακολουθήστε τις συμβουλές που έχουμε παραθέσει εδώ για να αποφύγετε προβλήματα συμπεριφοράς για το κατοικίδιο ζώο σας στο μέλλον.

Μην εκφοβίζετε τη γάτα σας

Οι σωματικές τιμωρίες δεν λειτουργούν με τις γάτες. Αντίθετα, το γατάκι σας μπαίνει σε αμυντική λειτουργία. Το να βλάψετε σωματικά το γατάκι σας είναι ένα αυστηρό ΟΧΙ-ΟΧΙ, αν και σκοπεύετε να διορθώσετε την ανάρμοστη συμπεριφορά. Αντίθετα, καταλαβαίνει αυτό το σενάριο καθώς δεν είστε αξιόπιστο άτομο και, με την ευκαιρία, θα του επιτεθείτε χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Φυλάξτε τον θυμό και σιωπήστε το γατάκι σας. Το σωστό βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να αγνοήσετε το γατάκι σας μέχρι να πάρει ένα μάθημα και να το επαινέσετε για την καλή του συμπεριφορά. Όταν το κάνετε αυτό, θα διορθώσει τελικά τη συμπεριφορά του. Σας ζητάμε να το πλημμυρίσετε με αρκετή προσοχή και στοργή αυτή τη στιγμή.

Κρατήστε χαμηλούς τόνους ενώ μιλάτε

Το να υψώνετε τη φωνή σας θα αγχώσει μόνο το γατάκι σας. Μπορεί να φοβηθεί, να γίνει επιθετικό, νευρικό ή να υποχωρήσει από εσάς. Εάν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε κάποια φρενίτιδα και σύγχυση γάτας, διατηρήστε χαμηλό τονισμό. Από την άλλη πλευρά, ίσως θέλετε να προειδοποιήσετε το κατοικίδιο ζώο σας από το να μπει σε μια επικίνδυνη κατάσταση. Αν ναι, επιλέξτε λέξεις όπως «σταμάτα» ή «έλα πίσω εδώ». Μπορείτε επίσης να χτυπήσετε τα χέρια σας για να κερδίσετε την προσοχή.

Εκτιμήστε την καλή συμπεριφορά

Το γατάκι σας θα λατρέψει να ακούσει μερικά λόγια εκτίμησης από εσάς. Επιβραβεύστε το λοιπόν με λιχουδιές ή παιχνίδια για να ενισχύσετε τη θετική συμπεριφορά. Επίσης, σας συμβουλεύουμε να μην καταδικάζετε την κακή συμπεριφορά του. Αντίθετα, μπορεί να βρείτε εναλλακτικές λύσεις για να ικανοποιήσετε τα ένστικτά του. Για παράδειγμα, αν βρείτε ένα γατάκι να ξύνει παντού στο σπίτι σας, πάρτε μερικά ξυστά αντί να θεωρείτε ότι η συμπεριφορά είναι κακή – είναι ένα φυσικό ένστικτο που θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε.

Να είστε πιο διακριτικοί, λιγότερο επιπλήττοντες

Αναζητήστε τρόπους μέσω των οποίων μπορείτε να διδάξετε στη γατούλα τα απαραίτητα μαθήματα χωρίς να εμφανίζεστε ως τιμωρός. Δουλέψτε κάτω από την κουκούλα, ώστε το γατάκι σας να παραμένει φιλικό μαζί σας και να πιάνει και το ήθος! Για παράδειγμα, εάν η γούνα σας σας δαγκώνει συνεχώς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πάρτε μερικά παιχνίδια για μάσημα ή μερικά άλλα πράγματα στα οποία μπορεί να βυθίσει τα νύχια του, να δαγκώσει ανελέητα, να κυνηγήσει ή να σκίσει. Μπορείτε να δείτε πώς μπορείτε να προστατευτείτε από τα δαγκώματα της γατούλας σας ενώ μπορεί να ικανοποιήσει τις αισθήσεις του;

Τα πράγματα μπορεί να είναι απογοητευτικά για τους γονείς της γάτας όταν η τρέλα της γάτας δεν φαίνεται να τελειώνει. Οι γονείς της γάτας πρέπει να προσπαθήσουν να βρουν τρόπους για να ξεπεράσουν την κακή συμπεριφορά των γατών ή να την αντιμετωπίσουν για να εξασφαλίσουν την ηρεμία και την ασφάλεια. Ασφάλιση σκύλων σας ωφελεί εάν η γατούλα σας τραυματιστεί ή αρρωστήσει από απρόσεκτες γελοιότητες. Αποκτήστε φθηνή ασφάλεια για κατοικίδια για να υποστηρίξετε την υγεία του κατοικίδιου ζώου σας και να εξοικονομήσετε χρήματα στο πορτοφόλι σας.