Επίσκεψη στον οδοντίατρο κατά τη διάρκεια της θεραπείας με σιδεράκια

Το ίσιωμα των δοντιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας με νάρθηκες συνήθως διαρκεί λίγο και χρειάζεστε όλη την επαγγελματική βοήθεια που μπορείτε να πάρετε για να κάνετε τη θεραπεία να αξίζει τον χρόνο σας. Οι περισσότεροι χρήστες σιδεράκια, ειδικά εκείνοι που είναι νέοι στη θεραπεία, ρωτούν εάν θα πρέπει να επισκεφτούν τον οδοντίατρό τους ή να κάνουν ορθοδοντικό έλεγχο τη θεραπεία τους.

Η απάντηση είναι ναι. Παρόλο που μπορεί να λαμβάνετε επαγγελματική οδοντιατρική προσοχή από τη συμβουλή για τα σιδεράκια σας μέχρι την εφαρμογή και τις προσαρμογές, εξακολουθείτε να χρειάζεται να παρακολουθείτε τον τακτικό οδοντιατρικό σας έλεγχο. Το να φοράτε σιδεράκια αυξάνει τις πιθανότητές σας να έχετε πέτρα και πλάκα στα δόντια σας, επομένως χρειάζεστε περισσότερο καθαρισμό των δοντιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας με σιδεράκια. Η παρακολούθηση του ραντεβού με τον οδοντιάτρο και οι εξετάσεις είναι ένας σίγουρος τρόπος για να αφαιρέσετε τη συσσωρευμένη πλάκα στα δόντια σας.

Μπορεί να έχετε ένα παιδί που φοράει σιδεράκια για παιδιά ή να χρησιμοποιήσετε ένα μόνοι σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εσείς ή το παιδί πρέπει να παραλείψετε τις επισκέψεις στον οδοντίατρο. Η φύση των τιράντες αυξάνει την ανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα, επομένως χρειάζεστε οδοντιατρικούς καθαρισμούς.

Τι κάνει ο οδοντίατρος κατά τη διάρκεια της θεραπείας με σιδεράκια;

Ο οδοντίατρός σας είναι η πρώτη σας επαφή για όλα τα οδοντικά προβλήματα και αυτό σημαίνει ότι ο οδοντίατρός σας θα είναι το πρώτο άτομο που θα διαγνώσει τυχόν οδοντικά προβλήματα και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα δόντια σας. Όταν έχετε ένα οδοντικό πρόβλημα, ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας προτείνει θεραπεία ή να σας παραπέμψει σε έναν ειδικό, εκπαιδευμένο σε μια συγκεκριμένη οδοντιατρική περιοχή. Τις περισσότερες φορές, ο οδοντίατρος είναι αυτός που συστήνει νάρθηκες για να ισιώσει τα δόντια.

Ο οδοντίατρός σας μπορεί επίσης να παρέχει περιποίηση ούλων, γέφυρες, καπλαμάδες, σφράγιση, καθαρισμό, θεραπεία ριζικού σωλήνα και προληπτική εκπαίδευση. Εάν φοράτε σιδεράκια, η φροντίδα του οδοντιάτρου σας θα συνέβαλε επίσης στην επιτυχία της θεραπείας σας.

Πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι τον οδοντίατρό μου

Θα πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας για καθαρισμό τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, αν και εξαρτάται από την κατάσταση των ούλων και των δοντιών σας. Εξαρτάται επίσης από τις πιθανότητές σας να αναπτύξετε ασθένειες των ούλων και των δοντιών. Εάν διατρέχετε κίνδυνο ασθένειας των ούλων ή των δοντιών, μπορεί να χρειαστεί να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τουλάχιστον τέσσερις φορές το χρόνο.

Οι περισσότεροι ορθοδοντικοί συνιστούν ραντεβού με υγιεινολόγο για όσους φορούν νάρθηκες 2 – 4 φορές το χρόνο, ακόμη και όταν δεν υπάρχουν παράγοντες κινδύνου, επειδή η χρήση νάρθηκας αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας.

Είναι απαραίτητα το νήμα και το βούρτσισμα τακτικά με τους συχνούς οδοντιατρικούς ελέγχους;

Τίποτα δεν υποκαθιστά το κανονικό βούρτσισμα και το νήμα, και είναι λάθος να υποθέσουμε ότι η τακτική επίσκεψη στον οδοντίατρό σας σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να καθαρίζετε συχνά τα δόντια σας στο σπίτι. Ενώ κάνετε επαγγελματικούς οδοντιατρικούς καθαρισμούς, πρέπει επίσης να καθαρίζετε τα δόντια σας στο σπίτι.

Ο ορθοδοντικός σας θα σας ενημερώσει για τον σωστό τρόπο φροντίδας των δοντιών σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας με σιδεράκια, και αυτός θα περιλαμβάνει τον σωστό τρόπο βουρτσίσματος και οδοντικού νήματος. Πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες και να παρακολουθήσετε τα τακτικά σας οδοντιατρικά ραντεβού.

Εάν δεν επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας ή δεν ακολουθείτε τις οδηγίες του ορθοδοντικού σας, διατρέχετε τον κίνδυνο να έχετε τα ακόλουθα.

  • Κοιλότητες
  • Ουλίτιδα
  • Αποχρωματισμός των δοντιών
  • Ευαισθησία και πόνος των δοντιών
  • Κακή αναπνοή

Μπορεί να καταλήξετε να ξοδέψετε περισσότερα για άλλα οδοντικά ζητήματα κατά τη διάρκεια της θεραπείας με νάρθηκες, και αυτό μπορεί να αυξήσει το κόστος για παιδικά σιδεράκια ή τον εαυτό σου.

Πώς να κάνετε τις οδοντιατρικές σας επισκέψεις ευχάριστες;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται νευρικοί πριν από την επίσκεψή τους στον οδοντίατρο, και αν είστε ένας από αυτούς, δεν έχετε τίποτα να ανησυχείτε. Η φοβία και το άγχος πριν από τα ραντεβού με τον οδοντίατρο είναι κοινά, αλλά υπάρχουν αρκετές συμβουλές που βοηθούν στη μείωση του στρες. Εδώ είναι μερικά από αυτά.

Προσπαθήστε να χαλαρώσετε

Μπορείτε να δοκιμάσετε μια χαλαρωτική άσκηση όπως αρωματοθεραπεία, γιόγκα ή διαλογισμό πριν επισκεφτείτε τον οδοντίατρο. Μπορείτε επίσης να ασχοληθείτε με άλλες χαλαρωτικές δραστηριότητες όπως η ακρόαση μουσικής, καθώς αυτό μειώνει σημαντικά τα επίπεδα άγχους και άγχους σας.

Αφήστε το σπίτι ή το γραφείο σας νωρίς

Η βιασύνη στο ραντεβού σας αυξάνει μόνο το επίπεδο άγχους σας και σας κάνει να ανησυχείτε για το ραντεβού, γι’ αυτό προσπαθήστε να φύγετε νωρίς από το σπίτι ή το γραφείο σας. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να αφιερώσετε χρόνο και να χαλαρώσετε πριν επισκεφτείτε τον οδοντίατρο.

Αποκτήστε αντικείμενα άνεσης

Θα μπορούσατε να πάρετε ένα άνετο αντικείμενο όπως το αγαπημένο σας βιβλίο ή μουσική και να το πάρετε μαζί σας στο οδοντιατρείο σας. Εάν το ραντεβού είναι για το παιδί σας, θα μπορούσατε να έχετε μια αγαπημένη φιγούρα δράσης ή λούτρινο ζωάκι.

Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με τον οδοντίατρο

Οι περισσότεροι οδοντίατροι δεν γνωρίζουν το άγχος των ασθενών τους, επομένως εάν αισθάνεστε άγχος ή άγχος λόγω της επίσκεψης στον οδοντίατρο, ενημερώστε τον οδοντίατρό σας πώς νιώθετε. Οι περισσότεροι οδοντίατροι λένε στους ασθενείς τους να τους ενημερώνουν όταν αισθάνονται δυσφορία, αλλά οι περισσότεροι ασθενείς δεν το κάνουν. Εάν αισθάνεστε άβολα σε οποιοδήποτε στάδιο του καθαρισμού σας, ενημερώστε τον οδοντίατρό σας, γιατί αν δεν το κάνετε, ο οδοντίατρός σας δεν θα μάθει ποτέ πώς να βελτιώσει την εμπειρία σας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με μια θεραπεία, μιλήστε γιατί θα μπορούσε να δημιουργήσει περιττό άγχος που επίσης εξαφανίζεται στο επόμενο ραντεβού σας.

Εάν ο οδοντίατρός σας γνωρίζει για το άγχος σας, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να κάνει την επίσκεψή σας πιο άνετη. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη χορήγηση ενός μουδιαστικού παράγοντα, την άσκηση λιγότερης πίεσης και τη λήψη περισσότερων διαλειμμάτων.

Φροντίστε τα σιδεράκια σας

Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζετε τα δόντια σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας με σιδεράκια θα συμβάλει στην επιτυχία της θεραπείας σας. Το νήμα και το βούρτσισμα τακτικά παράλληλα με άλλες καλές στοματικές συνήθειες είναι απαραίτητα. Θα έκαναν τα σιδεράκια σας το ταξίδι και τις οδοντιατρικές επισκέψεις πιο ομαλά. Θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα πιο γρήγορα εάν τα δόντια σας είναι υγιή και όταν ακολουθήσετε τις οδηγίες του ορθοδοντικού σας.

Εάν το παιδί σας έχει κακώς ευθυγραμμισμένα δόντια και ανάγκες σιδεράκια για παιδιά στο Λονδίνο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Chatfield Dental Braces γιατί το χαμόγελό σας και του παιδιού σας είναι προτεραιότητά μας. Θα παρακολουθούμε τη διαδικασία θεραπείας για να διασφαλίσουμε ότι το χαμόγελό σας είναι όσο όμορφο θέλετε.