Ενσωμάτωση συστημάτων συναγερμού πυρκαγιάς με προγράμματα ασφάλειας ζωής

Κάθε συγκρότημα γραφείων, εμπορική/λιανική επιχείρηση και βιομηχανική εγκατάσταση θα πρέπει να διαθέτει ένα σύστημα ασφάλειας ζωής για τη μείωση του κινδύνου απώλειας περιουσίας του οργανισμού και βλάβης στους ενοίκους. Ενα ολοκληρωμένο σύστημα ζωής και ασφάλειας περιλαμβάνει επίπεδα προστασίας που λειτουργούν ανεξάρτητα και συλλογικά για την προστασία της ζωής και της περιουσίας με την απρόσκοπτη κοινή χρήση δεδομένων και την επικοινωνία μεταξύ τους.

Οφέλη από ολοκληρωμένα συστήματα πυροπροστασίας

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ζωής/ασφάλειας περιλαμβάνει ανίχνευση και καταστολή πυρκαγιάς, συστήματα ελέγχου πρόσβασης ιδιοκτησίας και παρακολούθησης βίντεο, εφεδρικά συστήματα ισχύος και φωτισμού, προστατευμένες διαδρομές εξόδου έκτακτης ανάγκης και, ανάλογα με την εγκατάσταση, ένα ενεργό σύστημα μαζικής ειδοποίησης σκοπευτών.

Όταν ενσωματώνετε έξυπνα συστήματα πυροπροστασίας και ασφάλειας, αποκτάτε βελτιωμένη προστασία που είναι τόσο προληπτική όσο και προληπτική. Προληπτική προστασία σημαίνει ότι αποστέλλεται ένα σήμα εάν υπάρχουν συνθήκες όπου είναι πιθανό να υπάρξει έκτακτη ανάγκη (ανιχνευτές θερμότητας, παραβίαση πόρτας), ενώ η προληπτική προστασία είναι εκείνα τα παθητικά, επί τόπου συστήματα που θα μειώσουν την πιθανότητα μεγάλης απώλειας (τοίχοι με διαβάθμιση πυρκαγιάς, ανιχνευτές καπνού, πυροσβεστικές πόρτες).

Η ενοποίηση του συστήματος ζωής και ασφάλειας είναι ένας οικονομικά αποδοτικός τρόπος για την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και των εγκαταστάσεων. Αναθέτει τον έλεγχο και την παρακολούθηση των συστημάτων προστασίας κτιρίων στα χέρια ενός μόνο σημείου επαφής, μιας εταιρείας συστημάτων ασφάλειας ζωής και συστημάτων ασφαλείας όπως η APC. Ένα μόνο σημείο επίβλεψης έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία της περιουσίας και του προσωπικού, επιτρέποντας στις εσωτερικές σας ομάδες να επικεντρωθούν σε καθήκοντα που σχετίζονται με τις βασικές λειτουργίες σας.

Τάσεις στην τεχνολογία συστημάτων συναγερμού πυρκαγιάς

Σήμερα, οι ιδιοκτήτες εγκαταστάσεων μπορούν να επωφεληθούν από αυτό τεχνολογίες έξυπνων συστημάτων συναγερμού πυρκαγιάς που περιλαμβάνουν ανιχνευτές καπνού, θερμότητας και φλόγας έγκαιρης προειδοποίησης που θα ενεργοποιήσουν νέες κατασταλτικές τεχνολογίες για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς που έχει ήδη ξεκινήσει. Πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία μπορούν να προστατεύονται από συστήματα Έξυπνης Ανίχνευσης Αναρρόφησης που θα δοκιμάζουν συνεχώς την ποιότητα του εσωτερικού αέρα που σηματοδοτεί καπνό, μονοξείδιο του άνθρακα ή άλλους τοξικούς καπνούς.

Τα συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς με φωνητική εκκένωση όχι μόνο βοηθούν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, αλλά σαφείς οδηγίες σχετικά με τη χρήση κλιμακοστασίων, την αποφυγή ανελκυστήρων και τη μετάδοση τοποθεσιών που βρίσκονται σε καταφύγιο μπορούν να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο και να σώσουν πολλές ζωές.

Και τέλος, οι ανιχνευτές πυρκαγιάς που διαθέτουν αισθητήρες Internet of Things (IoT) μπορούν να επικοινωνήσουν τους πιθανούς κινδύνους απευθείας στα smartphone όλων των ενοίκων του κτιρίου. Πολλά περισσότερα αναμένονται με το πάντρεμα της ασύρματης τεχνολογίας και των συστημάτων συναγερμού πυρκαγιάς. hbomax com tvsignin Οι ογκώδεις ανιχνευτές καπνού και πυρκαγιάς οροφής αντικαθίστανται από πιο βελτιωμένες και συμπαγείς, ασύρματες εκδόσεις που συμβάλλουν σε ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον. Και δεν υπάρχει ανάγκη για καλωδίωση, πράγμα που σημαίνει ότι τα ιστορικά κτίρια ή τα τελειωμένα δωμάτια δεν θα αλλοιωθούν αρνητικά.

Συστήματα Διαχείρισης Ολικής Ασφάλειας Ζωής

Ο χρόνος για να εξετάσετε τις προηγμένες τεχνολογίες ζωής/ασφάλειας είναι κατά τη διάρκεια νέων έργων κατασκευής, ανακαίνισης ή μετασκευής. Ωστόσο, η APC μπορεί να παρέχει έμπειρα συστήματα ζωής για υπάρχουσες υποδομές χρησιμοποιώντας την ομάδα διαχείρισης έργων που θα εργαστεί για να διασφαλίσει ότι η εγκατάστασή σας είναι εξοπλισμένη με τις πιο πρόσφατες NFPA προϊόντα συστημάτων συναγερμού πυρκαγιάς που συμμορφώνονται με τον κώδικα.

Οι ειδικοί μας στον σχεδιασμό ζωής/ασφάλειας θα σχεδιάσουν ένα πλήρες σύστημα ζωής/ασφάλειας και θα διαχειριστούν την εγκατάσταση και τη θέση σε λειτουργία του έργου. Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του τετραγωνικού εμβαδού και των επιπέδων πληρότητας της εγκατάστασής σας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κάθε δωμάτιο και κάθε άτομο θα ειδοποιηθεί για ένα έκτακτο συμβάν και θα παρέχει μια ασφαλή διαδρομή εξόδου.

Η APC μπορεί επίσης να επανεξετάσει και να επαναξιολογήσει τις υπάρχουσες τεχνολογίες σας για να εξετάσει εάν πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή νέες βέλτιστες πρακτικές του κλάδου και να καθορίσει εάν οι πρόσφατοι κυβερνητικοί κανονισμοί ή πολιτικές απαιτούν ότι είναι απαραίτητες βελτιώσεις στο σύστημα πυρασφάλειας/ασφάλειας της εγκατάστασής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προστασία εμπορικών και οικιστικών ακινήτων, επισκεφθείτε APC Life-Safety System online για να μάθετε περισσότερα. Είμαστε οι προτιμώμενοι πάροχοι συστημάτων συναγερμού πυρκαγιάς και συστημάτων ασφαλείας για πολλούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των εταιρικών κεντρικών γραφείων, του λιανικού εμπορίου και των εστιατορίων, των μικρών επιχειρήσεων, των σχολείων και των πανεπιστημίων.