Είναι η υπερευαισθησία του δέρματος η αιτία της πρόωρης εκσπερμάτωσης;

Η εκσπερμάτιση είναι ένα επιθυμητό επιστέγασμα της οικειότητας που έχουν οι σύντροφοι μεταξύ τους. Τι γίνεται όμως αν έρθει πολύ νωρίς;

Ένα από τα θέματα ταμπού, που δεν συζητείται επαρκώς στην κοινωνία και είναι ταυτόχρονα ένας από τους λόγους δυσαρέσκειας με την ερωτική ζωή, είναι η πρόωρη εκσπερμάτωση. Το ένα τρίτο των ανδρών θα τη συναντήσει κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα αισθήματα ανησυχίας και ανικανότητας εγείρουν πολλά ερωτήματα. Τι το προκαλεί και πώς σχετίζεται με αυτό η ευαισθησία του οργάνου;

Τι είναι η υπερευαισθησία του πέους;

Εάν ένας άνδρας έχει αυξημένη ευαισθησία οργάνων, εκδηλώνεται ότι ακόμη και το παραμικρό άγγιγμα ή τριβή του βελανιδιού αντιπροσωπεύει μεγάλη πιθανότητα ταχείας εκσπερμάτισης. Μια μελέτη του 2017 σε 420 άνδρες έδειξε συσχέτιση μεταξύ της πρόωρης εκσπερμάτωσης και της αυξημένης υπερευαισθησίας οργάνων.

Η εφαρμογή τοπικά απευαισθητοποιητικών παραγόντων συνήθως βοηθά στη μείωση της ευαισθησίας του οργάνου. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο παράγοντας μπορεί να μεταφερθεί από το όργανο στον σύντροφο. Μπορεί να εξαντληθεί από τον οργασμό «λόγω παρόμοιου αποτελέσματος» και πάλι, τουλάχιστον ένα μέρος δεν θα είναι ικανοποιημένο.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτάχυνση της εκσπερμάτωσης

Όχι μόνο η ευαισθησία του δέρματος μπορεί να προκαλέσει μια δυσμενή κατάσταση. Συχνά φταίνε ψυχολογικοί λόγοι, γι’ αυτό και οι άντρες συχνά παλεύουν με ένα πρόωρο τέλος. Μπορεί να είναι:

 • πολύ νωρίς μια εμπειρία αγάπης,
 • άγχος, κατάθλιψη, στρες,
 • σωματική κακοποίηση,
 • έλλειψη αυτοπεποίθησης,
 • αισθήματα ενοχής προς έναν σύντροφο που προκαλούνται από απιστία,
 • Υπερβολική ανησυχία για την κορύφωση και την πορεία της.

Φυσικά, η εκσπερμάτιση μπορεί να μην ωφεληθεί από αλλαγές στην υγεία και σε βιολογικούς παράγοντες, όπως:

 • επιτάχυνση της εκσπερμάτωσης όταν μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ της σωματικής επαφής,
 • μη φυσιολογικά επίπεδα ορμονών,
 • προβλήματα προστάτη,
 • χρόνιες παθήσεις και η αντιμετώπισή τους,
 • Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε χωρίς ιατρική παρέμβαση;

Οι άνδρες μπορούν να προσεγγίσουν πολλές επιλογές και να προσπαθήσουν να αντιστρέψουν την αρνητική κατάσταση και να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση.

1. Ο ειδικός συμβουλεύει

Ένας αναγνωρισμένος ειδικός στον τομέα της σεξολογίας MUDr. Vaclav Urbanek, CSc. συνιστά τακτικότητα και επαρκή συχνότητα επαφής με άνδρες πολλές φορές την εβδομάδα. «Εάν υπάρχει μια εβδομαδιαία ή μεγαλύτερη διακοπή μεταξύ των μεμονωμένων εκσπερμάτωσης, τότε κατά τη διάρκεια της επακόλουθης σεξουαλικής επαφής, κάθε άνδρας θα επιταχύνει την εκσπερμάτιση. Παρακαλώ, δεν πρόκειται για διαταραχή, αλλά για φυσιολογικό μοτίβο», προσθέτει ο σεξολόγος.

2. Οι συστάσεις μας

Αλλάξτε τη διάρκεια και τη μορφή του προκαταρκτικού παιχνιδιού, δώστε μεγαλύτερη προσοχή ο ένας στον άλλον και καθυστερήστε την επαφή ή ανακαλύψτε τα οφέλη της στοματικής αγάπης.

Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε την τεχνική start-stop, η οποία έχει αποδειχθεί σε αρκετούς άντρες και σταδιακά έχει φτάσει στην επιθυμητή διάρκεια επαφής.

Υποστηρίξτε την παράταση της επαφής με φάρμακο με βάση τη φυσική, το οποίο χρησιμεύει κυρίως για αυτόν τον σκοπό και έχει θετική επίδραση στη διάρκεια και την ποιότητα της επαφής.

Μιλήστε με τον σύντροφό σας για αυτό το θέμα και μην προσπαθήσετε να κρύψετε το πρόβλημά σας – μπορείτε να συμβάλετε στη θετική αλλαγή κυρίως δουλεύοντας μαζί.

Χρησιμοποιήστε προφυλακτικό – εάν δεν προσπαθείτε να συλλάβετε ένα μωρό, ένα προφυλακτικό μπορεί να μειώσει ελαφρώς και να απαλύνει την ευαισθησία.

3. Η αναπνοή δεν είναι σαν την αναπνοή.

Αναπνέοντας βαθιά και τακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε περισσότερο έλεγχο του σώματός σας από ό,τι αν κρατούσατε την αναπνοή σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε προπόνηση μέσω του αυνανισμού.

4. Αναισθητικά

Ένας άλλος τρόπος για την πρόληψη της πρόωρης εκσπερμάτωσης και τη διατήρηση της στύσης στο επιθυμητό επίπεδο είναι να μουδιάσεις. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή. Τα τζελ για μούδιασμα οργάνων μπορεί να έχουν τόσο σημαντική επίδραση που η στύση σας θα είναι ανεπαρκής. Επιπλέον, ένας παράγοντας απευαισθητοποίησης που γίνεται ευαίσθητος σε ευαίσθητες περιοχές θα μπορούσε να της προκαλέσει μουδιάσματα.

5. Φυσική θεραπεία για την καθυστέρηση της κορύφωσης

Ευτυχώς, υπάρχουν ήδη στην αγορά συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητας, τα οποία θα επιτρέψουν και την παράταση της σωματικής επαφής. Εκτός από την περιεκτικότητα σε βότανα, που είναι εξ ολοκλήρου ασιατική (ginseng) αλεσμένη άγκυρα ή περουβιανή μάκα, είναι εμπλουτισμένη με L-αργινίνη και L-κιτρουλίνη, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μερικά χάπια όπως Fildena 100.

Η μάκα υποστηρίζει την ορμονική ισορροπία. Η άγκυρα βοηθά στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης ενός άνδρα και το τζίνσενγκ είναι πανάκεια για πολλές παθήσεις, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και αποδίδει καλά. Τα συστατικά που περιέχονται στο προϊόν έχουν θετική επίδραση στη διάρκεια της σωματικής επαφής, στην ποιότητα της ερωτικής ζωής, στη σταθερή στύση και στην απόδοση ενός άνδρα στο κρεβάτι.

6. Επιλογές για καθυστέρηση της εκσπερμάτωσης

Σύσταση ειδικού: κανονικότητα επαφών

Ο διάσημος σεξολόγος MUDr. Vaclav Urbanek, CSc. δηλώνει ως την πιο ουσιαστική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτωσης, διασφαλίζοντας την κανονικότητα στο as**ual καθεστώς. Σε αυτή την περίπτωση, η κανονικότητα γίνεται κατανοητή αρκετές φορές την εβδομάδα.

«Εάν μεταξύ μεμονωμένων εκσπερμάτωσης (ειδικά στην περίπτωση ενός νεαρού ατόμου), υπάρχει διακοπή μιας εβδομάδας ή και περισσότερο, τότε κατά την επόμενη επαφή, θα υπάρχει μια τάση για κάθε άνδρα να επιταχύνει την εκσπερμάτωση. Φιλδένα 150 ή σθένος 100. Παρακαλώ, αυτό δεν είναι διαταραχή, αλλά φυσιολογικός κανόνας».