Γιατί η κάμερα του iPhone μου δεν λειτουργεί;

Το iPhone της Apple, χωρίς αμφιβολία, διαθέτει μια από τις καλύτερες κάμερες όσον αφορά τη φωτογραφία με κινητό τηλέφωνο. Για χρόνια, η Apple χρησιμοποιεί αισθητήρες εικόνας Sony, οι οποίοι κυριάρχησαν στην αγορά σήμερα. Το 2020, η Sony μοιράστηκε ότι έχουν 46% των συνολικών εσόδων της παγκόσμιας αγοράς αισθητήρων εικόνας smartphone.

Ένας υψηλής ποιότητας αισθητήρας κάμερας δεν σημαίνει μια εντελώς ανθεκτική και ανθεκτική κάμερα. Όπως κάθε άλλο smartphone, η κάμερα του iPhone μπορεί μερικές φορές να ενεργοποιηθεί. Τα προβλήματα με την κάμερα λογισμικού και υλικού είναι αναπόφευκτα.

Μια κάμερα iPhone που δεν λειτουργεί μπορεί να υπονομεύσει την τεκμηρίωση για ένα ταξίδι. Αντιμετωπίζετε καθυστερήσεις κάμερας και άλλα προβλήματα; Δείτε τις παρακάτω συμβουλές για να διορθώσετε την κάμερα του iPhone σας σε χρόνο μηδέν.

Λύση λογισμικού

Οι επιλογές λογισμικού περιλαμβάνουν σφάλματα και σφάλματα στην εφαρμογή κάμερας ή στο iOS. Ακολουθούν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσπαθήσετε να διορθώσετε το πρόβλημα λογισμικού της κάμερας του iPhone σας:

Ανοίξτε την κάμερα FaceTime

Όταν μια κάμερα iPhone δεν λειτουργεί, οι μαύρες οθόνες είναι κοινές ενδείξεις. Ανοίξτε την εφαρμογή FaceTime και δοκιμάστε πώς λειτουργεί η μπροστινή και η πίσω κάμερα εκεί.

Εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης της εφαρμογής κάμερας

Η απόδοση ενός τηλεφώνου βασίζεται στη μνήμη RAM του ότι όταν μια εφαρμογή ενεργοποιείται, πρέπει να την επανεκκινήσετε. Πώς όμως γίνεται η επανεκκίνηση της εφαρμογής κάμερας στο iPhone; Είναι εύκολο; σύρετε προς τα πάνω για να εμφανίσετε τις εφαρμογές που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή και κλείστε την εφαρμογή κάμερας.

Για μοντέλα iPhone 8 και παρακάτω, κάντε διπλό κλικ στο κουμπί αρχικής οθόνης για να ανοίξετε τις εφαρμογές που εκτελούνται.

Επανεκκινήστε το iPhone

Η επανεκκίνηση του iPhone σας διαγράφει όλη την προσωρινή μνήμη των εγκατεστημένων εφαρμογών. Ανανεώνει τη μνήμη σφαλμάτων και καθυστερημένων ή παγωμένων εφαρμογών. Σκεφτείτε το σαν να αδειάζετε τον κάδο απορριμμάτων σας για να έχετε λίγο χώρο για νέα υπολείμματα.

Ενημερώστε το iOS

Ενα ξεπερασμένο λειτουργικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει τη μη λειτουργία της κάμερας του iPhone 12. Δοκιμάστε να ενημερώσετε το iOS σας, καθώς αυτές οι ενημερώσεις περιλαμβάνουν ενημερώσεις εφαρμογών κάμερας.

Επαναφορά iPhone

Η επαναφορά θα επαναφέρει την προεπιλεγμένη ρύθμιση. Ορισμένες εφαρμογές θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ρυθμίσεις της κάμερας, επομένως η επαναφορά της στην προεπιλογή θα μπορούσε να είναι χρήσιμη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χωρίς να διαγράψετε τα αρχεία σας και άλλα δεδομένα.

Η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων θα επαναφέρει τα πάντα στην προεπιλογή από τη στιγμή που τα αγοράσατε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας όλων των απαραίτητων αρχείων πριν το κάνετε αυτό.

Λύση υλικού

Οι επιλογές υλικού περιλαμβάνουν τη διόρθωση προβλημάτων φυσικής κάμερας για την επίλυση του προβλήματος. Έτσι, τα προβλήματα υλικού είναι ευκολότερο να διαγνωστούν. Ελέγξτε τις ακόλουθες εκτιμήσεις:

Καθαρή και καθαρή κάμερα

Μερικές φορές, μια μπροστινή κάμερα iPhone που δεν λειτουργεί οφείλεται σε κάποιο εμπόδιο στο φακό. Ισχύει επίσης για την πίσω κάμερα. Όταν τραβάτε φωτογραφίες, βεβαιωθείτε ότι τα δάχτυλά σας ή η θήκη του τηλεφώνου σας δεν εμποδίζουν.

Εάν το δάχτυλό σας, η θήκη του τηλεφώνου ή η εξωτερική βρωμιά δεν καλύπτουν τον φακό, μπορεί να είναι εσωτερικός. Σε αυτή την περίπτωση, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για να επισκευάστε το τηλέφωνό σας. Το να ανοίξετε το τηλέφωνό σας μόνοι σας δεν είναι καλή ιδέα.

Αποφύγετε την υπερθέρμανση

Η υπερθέρμανση μπορεί να μαγειρέψει εσωτερικά μέρη, τα οποία θα μπορούσαν να επηρεάσουν την κάμερά σας. Κάντε το τηλέφωνό σας να ξεκουράζεται κάθε τόσο για να του δίνετε την ευκαιρία να κρυώσει.

Ελέγξτε το Flash

Η μη λειτουργία της κάμερας και του φακού iPhone είναι ένα άλλο κοινό πρόβλημα της κάμερας. Απενεργοποιήστε το φλας της φωτογραφικής μηχανής και ελέγξτε εάν ο φακός λειτουργεί.

Διορθώστε μια κάμερα iPhone που δεν λειτουργεί σήμερα

Οι κάμερες τηλεφώνου καταγράφουν τις καλύτερες στιγμές σας. Μην αφήσετε μια κάμερα iPhone που δεν λειτουργεί να σας εμποδίσει από το να απολαμβάνετε τις στιγμές σας. Διορθώστε την κάμερα του iPhone σας με αυτόν τον κατατοπιστικό οδηγό.

Σας αρέσει να διαβάζετε εύχρηστα lifehacks όπως αυτό; Κάντε μια τέλεια επιλογή και μην χάσετε τα ιστολόγιά μας. Παρέχουμε γνώσεις για την τεχνολογία, τις επιχειρήσεις, την υγεία και πολλά άλλα.