Βασικός οδηγός για τη δοκιμή εφαρμογών Ιστού: Τύποι, εργαλεία και βέλτιστες πρακτικές

Δοκιμή διαδικτυακών εφαρμογών

Είστε κάποιος που αγαπά τα εργαλεία δοκιμής εφαρμογών ιστού και θέλετε να μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά; Εάν ναι, δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο για να σας βοηθήσουμε να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τη δοκιμή εφαρμογών ιστού.

Τι είναι η δοκιμή εφαρμογών Ιστού;

Δοκιμή διαδικτυακών εφαρμογών είναι η διαδικασία δοκιμής μιας διαδικτυακής εφαρμογής για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί σωστά και πληροί τις καθορισμένες απαιτήσεις. Αυτός ο τύπος δοκιμών επικεντρώνεται στην επαλήθευση ότι η εφαρμογή είναι αξιόπιστη, έχει καλή απόδοση και είναι εύκολη στη χρήση. Περιλαμβάνει τη δοκιμή της λειτουργικότητας, της χρηστικότητας, της συμβατότητας, της ασφάλειας και της απόδοσης της εφαρμογής. Ο στόχος της δοκιμής διαδικτυακών εφαρμογών είναι να εντοπίσει τυχόν σφάλματα ή ζητήματα που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα και τη συμπεριφορά της εφαρμογής και να διασφαλίσει ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες του τελικού χρήστη. Η δοκιμή εφαρμογών Ιστού μπορεί να πραγματοποιηθεί χειροκίνητα ή χρησιμοποιώντας εργαλεία αυτοματισμού.

Γιατί η αυτοματοποίηση δοκιμών εφαρμογών Ιστού;

Υπάρχουν αρκετοί σημαντικοί παράγοντες που καθιστούν απαραίτητη την αυτοματοποίηση δοκιμών εφαρμογών ιστού για την επόμενη κυκλοφορία της εφαρμογής σας.

 • Αυξημένη κάλυψη δοκιμής: Ο αυτοματισμός επιτρέπει την εκτέλεση μεγαλύτερου αριθμού δοκιμών σε μικρότερο χρονικό διάστημα, οδηγώντας σε υψηλότερη κάλυψη δοκιμών και βελτιωμένη ποιότητα εφαρμογής.
 • Με γνώμονα το χρόνο: Ο αυτοματισμός εξοικονομεί χρόνο μειώνοντας την ανάγκη για χειροκίνητες δοκιμές και επαναλαμβανόμενες εργασίες. Αυτό επιτρέπει στην ομάδα δοκιμών να επικεντρωθεί σε πιο σημαντικές εργασίες.
 • Βελτιωμένη αποτελεσματικότητα: Η αποτελεσματικότητα της ομάδας ανάπτυξης αυξάνεται καθώς μπορούν να επικεντρωθούν σε σημαντικές πτυχές, όπως το περιβάλλον παραγωγής, αντί να αφιερώνουν χρόνο σε επαναλαμβανόμενες εργασίες όπως η ανάπτυξη και οι δοκιμές παλινδρόμησης.
 • Ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα: Ο αυτοματισμός οδηγεί σε πιο ακριβή και αξιόπιστα αποτελέσματα καθώς εξαλείφει την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.
 • Ανίχνευση ελαττωμάτων σε πρώιμο στάδιο: Οι αυτοματοποιημένες δοκιμές μπορούν να εντοπίσουν ελαττώματα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, με αποτέλεσμα μια εφαρμογή χωρίς σφάλματα.
 • Αποδοτική: Μακροπρόθεσμα, η αυτοματοποίηση μπορεί να είναι πιο οικονομική, καθώς μειώνει την ανάγκη για μη αυτόματο έλεγχο και τον χρόνο και τους πόρους που απαιτούνται για τη δοκιμή της εφαρμογής.

Προκλήσεις της αυτοματοποίησης της δοκιμής εφαρμογών Ιστού

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αυτοματοποίηση της δοκιμής εφαρμογών ιστού, όπως:

Πώς να επιλέξετε το σωστό εργαλείο για τη δοκιμή εφαρμογών Ιστού;

Δεν δημιουργούνται όλα τα εργαλεία δοκιμής εφαρμογών Ιστού ίσα. Όταν επιλέγετε το ιδανικό εργαλείο για τις ανάγκες δοκιμών σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες:

Τύποι δοκιμών εφαρμογών Ιστού

Η δοκιμή εφαρμογών Ιστού μπορεί να εκτελεστεί χειροκίνητα ή με τη βοήθεια εργαλείων δοκιμών αυτοματισμού. Ας δούμε ορισμένους τύπους δοκιμών εφαρμογών Ιστού ανάλογα με τις γλώσσες προγραμματισμού, την αρχιτεκτονική, τις τεχνολογίες και τις λειτουργίες.

1. Δοκιμή απόδοσης

Η δοκιμή απόδοσης μετρά τον χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση δοκιμών, όπως η αναζήτηση μιας εγγραφής ή η φόρτωση μιας σελίδας σε μια βάση δεδομένων. Ο έλεγχος απόδοσης γίνεται με τη χρήση εργαλείων δοκιμών που προσομοιώνουν πολλούς ταυτόχρονους χρήστες για να δουν την απόδοση του ιστότοπου υπό μεγάλο φορτίο.

2. Δοκιμή πολλαπλών προγραμμάτων περιήγησης

Η δοκιμή μεταξύ προγραμμάτων περιήγησης περιλαμβάνει την παρακολούθηση του πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί ένας ιστότοπος σε πολλά προγράμματα περιήγησης, όπως ο Internet Explorer, ο Firefox και ο Chrome. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μια ξεχωριστή έκδοση κάθε προγράμματος περιήγησης, καθώς ορισμένοι ιστότοποι έχουν διαφορετική απόδοση σε παλαιότερες εκδόσεις σε σύγκριση με τις νέες.

3. Λειτουργικός έλεγχος

Η λειτουργική δοκιμή ελέγχει τη βασική λειτουργικότητα των εφαρμογών σας. Δοκιμάζετε ότι υπάρχουν τα σωστά κουμπιά και ότι όταν κάνετε κλικ σε αυτά, λαμβάνετε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οποιαδήποτε εφαρμογή μπορεί να δοκιμαστεί λειτουργικά, από το μπροστινό μέρος μέχρι το πίσω άκρο.

4. Δοκιμές ασφαλείας

Η δοκιμή ασφαλείας, όπως η δοκιμή διείσδυσης, ελέγχει πόσο καλά προστατεύεται η εφαρμογή σας από κακόβουλες επιθέσεις. Είναι ένας σημαντικός τύπος δοκιμών για οποιαδήποτε εφαρμογή που χειρίζεται ευαίσθητα δεδομένα.

5. Δοκιμή ευχρηστίας

Ο κύριος στόχος της δοκιμής ευχρηστίας είναι να εντοπίσει τυχόν προβλήματα με την πλοήγηση ή τη σχεδίαση ενός ιστότοπου που μπορεί να δυσκολέψει τους πελάτες να χρησιμοποιήσουν ή να βρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Η δοκιμή ευχρηστίας περιλαμβάνει την προσπάθεια των χρηστών να ολοκληρώσουν εργασίες ενώ ένας ελεγκτής τις παρατηρεί. Οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών θα πρέπει να τεκμηριωθούν και να διορθωθούν αργότερα

Μερικά δημοφιλή εργαλεία δοκιμής εφαρμογών Ιστού

Σε αυτόν τον ανταγωνιστικό κόσμο, όλοι θέλουν την τελειότητα και οι εταιρείες λανσάρουν συνεχώς νέα προϊόντα για να ανταποκριθούν σε αυτές τις προσδοκίες. Υπάρχουν πλέον πολλά εξαιρετικά εργαλεία δοκιμής εφαρμογών Ιστού που έχουν μειώσει σημαντικά την ανάγκη για μη αυτόματο έλεγχο.

Ακολουθούν ορισμένα κορυφαία εργαλεία δοκιμής εφαρμογών Ιστού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τα τρέχοντα ή τα επερχόμενα έργα σας:

 • pCloudy
 • Νερό
 • Katalon Studio
 • Σελήνιο
 • Ολοκληρώθηκε η δοκιμή
 • Tosca Testsuite
 • Telerik TestStudio
 • TestingWhiz
 • Σάχι
 • Ranorex

Ολα αυτά εργαλεία δοκιμής εφαρμογών ιστού υιοθετούνται παγκοσμίως καθώς έχουν φέρει μια τεράστια επανάσταση στον κόσμο της Διασφάλισης Ποιότητας.

συμπέρασμα

Συμπερασματικά, η δοκιμή εφαρμογών Ιστού είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης. Εξασφαλίζει ότι η εφαρμογή είναι αξιόπιστη, έχει καλή απόδοση και είναι εύκολη στη χρήση. Εάν η εφαρμογή Ιστού κυκλοφορήσει με σφάλματα, θα πληρώσετε τελικά το τίμημα μακροπρόθεσμα. Ενώ οι δοκιμές αυτοματισμού ιστού είναι σημαντικές, είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ για τη διατήρηση και τη δημιουργία μιας εφαρμογής web υψηλής ποιότητας.