Βασικές πληροφορίες για την αποκατάσταση σκύλων που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονέας κατοικίδιων ζώων

Δεν θέλετε ποτέ να δείτε το κατοικίδιό σας να υποφέρει, αλλά μερικές φορές συμβαίνουν ατυχήματα και ασθένειες. Ο σκύλος σας μπορεί να υποστεί τραυματισμό ή να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αναρρώσει. Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα κατοικίδια χρειάζονται χρόνο για να αναρρώσουν και να αποκατασταθούν για να επιστρέψουν στον συνηθισμένο τους εαυτό. Ωστόσο, η προσθήκη μιας ρουτίνας αποκατάστασης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του χρόνου αποκατάστασης και να δώσει στο σκύλο σας καλύτερη ποιότητα ζωής. Παρακάτω, ας εξετάσουμε ορισμένες βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει κάθε ιδιοκτήτης σκύλου αποκατάσταση κατοικίδιων ζώων μετά από τραυματισμό ή ασθένεια.

Συνιστάται: Η καλύτερη τροφή για σκύλους για αμερικανικά μπουλντόγκ

Η συνέπεια είναι το κλειδί

Όταν πρόκειται να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αποκατάσταση του σκύλου, κατανοήστε ότι η συνέπεια είναι κρίσιμη. Όχι μόνο θέλετε να τηρήσετε το συνιστώμενο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση του σκύλου σας, αλλά θέλετε να είστε βέβαιοι ότι εκτελείτε τις κατάλληλες πρακτικές όπως ακριβώς σας συνταγογραφήθηκαν. Εάν κάνετε φυσικοθεραπεία, βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε τις θεραπείες στο σπίτι με τις ίδιες κινήσεις και πίεση που είχατε οδηγίες να κάνετε. Προσπαθήστε να παραμείνετε όσο το δυνατόν συνεπείς, διασφαλίζοντας ότι η θεραπεία χορηγείται περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. Η ύπαρξη ενός σταθερού προγράμματος αποκατάστασης συχνά κάνει τη διαφορά μεταξύ ενός υγιούς σκύλου και ενός σκύλου που χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αναρρώσει.

Πολλές Επιλογές

Πιθανώς η πιο σημαντική πληροφορία που πολλοί γονείς σκύλων δεν καταλαβαίνουν είναι ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για αποκατάσταση. Το να βοηθήσετε τον σκύλο σας να αναρρώσει από έναν τραυματισμό ή μια ασθένεια δεν σημαίνει ότι κάνετε μόνο φυσικοθεραπεία, αν και είναι μια βιώσιμη επιλογή απεξάρτησης. Εσείς και ο κτηνίατρός σας γνωρίζετε το σκύλο σας καλύτερα, επομένως η εύρεση μιας καλής ισορροπίας που συνδυάζει τις ανάγκες του σκύλου σας με την ικανότητά σας να βοηθάτε θα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Μερικοί από τους πιο δημοφιλείς τύπους αποκατάστασης κατοικίδιων ζώων περιλαμβάνουν:

  • Φυσικοθεραπεία – Αυτή η επιλογή θεραπείας είναι δημοφιλής για πολλούς γονείς κατοικίδιων ζώων που βοηθούν τα σκυλιά τους να αναρρώσουν από έναν τραυματισμό. Η φυσικοθεραπεία για έναν σκύλο είναι παρόμοια με τη φυσικοθεραπεία για ένα άτομο. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει ασκήσεις, διατάσεις και χειροκίνητους χειρισμούς για να επαναφέρει την κίνηση και την ευλυγισία στην τραυματισμένη άρθρωση ή άκρο.
  • Θεραπεία με λέιζερ – Αν και μπορεί να ακούγεται τρομακτικό σε έναν ιδιοκτήτη κατοικίδιου, η θεραπεία με λέιζερ είναι εξαιρετικά ασφαλής και αποτελεσματική. Αυτή η επιλογή αποκατάστασης εισάγει ένα εξαιρετικά ήπιο ιατρικό λέιζερ που εστιάζει μια συγκεντρωμένη δέσμη στην πληγείσα περιοχή. Το λέιζερ μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση των κυττάρων και των ιστών, γεγονός που μπορεί να επιταχύνει την επούλωση.
  • Βελονισμός κατοικίδιων ζώων – Ακριβώς όπως ο βελονισμός για τους ανθρώπους, ο βελονισμός κατοικίδιων ζώων περιλαμβάνει την εισαγωγή μικροσκοπικών βελόνων σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος του κατοικίδιου ζώου σας. Οι μικροσκοπικές βελόνες βοηθούν στην απελευθέρωση της κλειστής ενέργειας, προάγοντας τη θεραπεία και την άνεση. Βελονισμός κατοικίδιων ζώων μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία μιας σειράς ασθενειών και τραυματισμών και πολλοί ιδιοκτήτες βρίσκουν ότι τα κατοικίδια ζώα τους βελτιώνονται μετά από λίγες μόνο σύντομες θεραπείες.
  • φαρμακευτική αγωγή – Σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων για κατοικίδια για να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου και του οιδήματος είναι μια αποτελεσματική επιλογή. Συνήθως, αμέσως μετά τον τραυματισμό ή τη χειρουργική επέμβαση, ένας κτηνίατρος θα συνταγογραφήσει φάρμακα για να βοηθήσει στη διαχείριση του πόνου. Φροντίστε να ακολουθήσετε ακριβώς τις οδηγίες για να έχετε τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ανάρρωση του σκύλου σας.

Κανε ερωτησεις

Όταν έρθει η ώρα, καταλάβετε ότι είστε το μόνο άτομο που γνωρίζει καλύτερα τον σκύλο σας. Εάν πιστεύετε ότι οι επιλογές αποκατάστασης που έχετε επιλέξει δεν είναι αποτελεσματικές, να ξέρετε ότι δεν πειράζει να κάνετε ερωτήσεις. Ο κτηνίατρός σας είναι εκεί για να ακούσει και να καταλάβει τι λειτουργεί και τι όχι για τον σκύλο σας. Εάν μια μέθοδος αποκατάστασης δεν βοηθά, είναι εντάξει να προχωρήσετε στην επόμενη επιλογή. Στο Νοσοκομείο Ζώων του Δυτικού Τολέδο, βάζουμε ως προτεραιότητά μας τα κατοικίδια και τους ιδιοκτήτες μας. Θέλουμε να ακούσουμε και να βρούμε λύσεις για να βοηθήσουμε το κατοικίδιο ζώο σας στην αποκατάστασή του.