Αυτές οι 5 Yogasanas μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση βάρους

Η γιόγκα είναι μια εξαιρετική προπόνηση γιατί έχει μια λύση σε κάθε πρόβλημα που σχετίζεται με την υγεία. Σε μια εποχή που όλος ο κόσμος είναι απασχολημένος με το αδυνάτισμα. Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι που αγωνιούν να πάρουν βάρος και θέλουν να παχύνουν.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να τρώνε άγρια ​​μέρα και μέρα ή να μειώσουν πολύ τη σωματική τους δραστηριότητα, αλλά παρόλα αυτά, δεν μπορούν να πάρουν βάρος. Οι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος μπορεί να τους κοιτάξουν και να πουν, πόσο τυχεροί είναι!

Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι που είναι λιποβαρείς αντιμετωπίζουν επίσης απειλές που σχετίζονται με την υγεία με τον ίδιο τρόπο όπως οι υπέρβαροι. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε το σωστό βάρος ανάλογα με το ύψος και την ηλικία σας.

Γι’ αυτό σε αυτό το άρθρο θα δώσω πληροφορίες για 5 ασάνες γιόγκα των οποίων η τακτική άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση βάρους.

Τι συμβαίνει όταν είστε λιποβαρείς;

Πριν εξηγήσουμε τι συμβαίνει όταν είστε λιποβαρείς, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εάν εμπίπτετε στην κατηγορία των λιποβαρών. Εάν ο ΔΜΣ σας είναι κάτω από 18,5, θα θεωρηθείτε λιποβαρής.

Αν και μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι γενετικά λιποβαρείς, άλλοι μπορεί να είναι λιποβαρείς επειδή δεν λαμβάνουν αρκετά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα.

Πολλές φορές η ποσότητα των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα δεν είναι όσο θα έπρεπε. Μπορεί να υπάρχουν δύο λόγοι για την έλλειψη θρεπτικών συστατικών στο σώμα. Πρώτον, είτε τα θρεπτικά τρόφιμα λαμβάνονται λιγότερο. Δεύτερον, το σώμα δεν είναι σε θέση να απορροφήσει σωστά τα θρεπτικά συστατικά.

Το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επηρεάζεται από διατροφικές ελλείψεις. Γίνεται δύσκολο για εσάς να αποφύγετε μολύνσεις και ασθένειες. Ειδικά όταν αναρρώνετε μετά από χειρουργική επέμβαση ή παρατεταμένη ασθένεια.

Εάν δεν τρώτε αρκετά από τα θρεπτικά συστατικά, τότε οι νέοι ιστοί/ιστοί δεν θα μπορούν ούτε να σχηματιστούν ούτε να επισκευαστούν. Εκτός από αυτό, θα έχετε επίσης αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσετε γρίπη/πυρετό και πνευμονία.

Εάν δεν λαμβάνετε αρκετές θερμίδες από το φαγητό, θα πρέπει να επιβαρυνθείτε με το κόστος ενοικίασης, το καρδιαγγειακό, το γαστρεντερικό, το ενδοκρινικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η πρόσληψη θρεπτικών συστατικών όχι μόνο θρέφει αυτά τα σημαντικά μέρη του σώματος αλλά βελτιώνει επίσης την ποιότητα του δέρματος και των μαλλιών σας.

Κατά καιρούς λιποβαρείς μπορεί να αισθανθείτε κόπωση και δυσφορία. Πολλές φορές ένα άτομο δεν έχει αρκετό θάρρος να κάνει ένα γύρο στο πάρκο. Εκτός από αυτό, μαζί με λιγότερη αντοχή, μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε και την αυτοπεποίθηση σε αυτήν την κατάσταση. Όταν παίρνετε βάρος σωστά, νιώθετε πιο ενεργητικοί.

Πώς σας βοηθά η γιόγκα να κερδίσετε βάρος;

Η γιόγκα δρα σε μια σειρά προβλημάτων όπως ο αδύναμος μεταβολισμός, το άγχος, η απώλεια όρεξης και τα πεπτικά προβλήματα. Η γιόγκα διατηρεί επίσης το βάρος σταθερό για τον έλεγχο αυτών των προβλημάτων και διασφαλίζει ότι μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους βάρους σας.

Η γιόγκα αυξάνει την κυκλοφορία του οξυγόνου και του αίματος στο σώμα και επίσης βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Κάνει τους μύες δυνατούς και εύκαμπτους. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της αντοχής.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι η γιόγκα λειτουργεί κυρίως για τη ρύθμιση του μεταβολισμού σας. Ωστόσο, αυτές οι ασάνες μπορούν επίσης να γίνουν όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Λειτουργούν και στις δύο περιπτώσεις.

Ωστόσο, πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι η αύξηση ή η απώλεια βάρους από τη γιόγκα γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη ενός καλού και εκπαιδευμένου προπονητή γιόγκα. Εκτός από αυτό, είναι επίσης πολύ σημαντικό να τρώτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και στις δύο αυτές περιπτώσεις.

5 στάσεις γιόγκα για αύξηση βάρους

1. Μπουτζανγκασάνα

Το Bhujangasana δρα κυρίως στο πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, βοηθά στην αύξηση της όρεξης, στη ρύθμιση του μεταβολισμού και στην απομάκρυνση των μπλοκαρισμάτων. Το αναπαραγωγικό σύστημα διεγείρεται επίσης από την πρακτική του. Όταν κάνετε διατάσεις στο Bhujangasan, πιέζει την καρδιά και βελτιώνει τη διαδικασία της αναπνοής. Αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης θρεπτικών συστατικών.

2. Vajrasana

Η Vajrasana είναι η στάση που μπορεί να ασκηθεί αμέσως μετά το γεύμα. Λειτουργεί επίσης στο πεπτικό σύστημα και διατηρεί τον μεταβολισμό. Αυτή η asana διατηρεί το μυαλό ήρεμο και λειτουργεί σε κάθε σημείο του σώματος όπου απαιτείται διαλογισμός.

3. Ματσασάνα

Στην επιστήμη της γιόγκα, η Matsyasana έχει περιγραφεί ως μια πολύ ευεργετική στάση για αύξηση βάρους. Λειτουργεί σε πολλά μέρη του σώματος ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένου του θυρεοειδούς αδένα. Ρυθμίζει τον υπερδραστήριο θυρεοειδή αδένα και βοηθά επίσης στη μείωση του βάρους.

Αυτό βοηθά στην ενίσχυση του κυκλοφορικού, του πεπτικού και του αναπαραγωγικού συστήματος. Αυτό βελτιώνει επίσης το μεταβολισμό και τη διατροφική διατροφή. Επίσης, βελτιώνει και διορθώνει προβλήματα που σχετίζονται με την απώλεια βάρους σε όλο το σώμα.

4. Sarvangasana

Η εξάσκηση της Sarvangasana βελτιώνει πρώτα την παροχή αίματος και οξυγόνου στο σώμα. Δεδομένου ότι αυτή η ασάνα γίνεται αντίστροφα, πολύ νέο αίμα φτάνει στα μέρη του σώματος όπου συνήθως μειώνεται η παροχή αίματος. Αυτό δίνει στο σώμα περισσότερη ώθηση από τα θρεπτικά συστατικά. Όλα τα ενεργειακά μπλοκ ανοίγουν και το σώμα αρχίζει να γίνεται πιο δυνατό.

5. Shavasana

Αυτή η ασάνα χαλαρώνει πλήρως το σώμα. Εκτός από αυτό, βοηθά επίσης στην πλήρη απορρόφηση των πλεονεκτημάτων οποιασδήποτε ασάνας στο σώμα. Όταν αυξάνεται η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στο σώμα, το σώμα αρχίζει αυτόματα να ανακάμπτει.

Συμπέρασμα:

Αυτές είναι μόνο 5 ασάνες, αλλά στην επιστήμη της γιόγκα, υπάρχουν πολλές τέτοιες ασάνες από τις οποίες μπορεί να επιτευχθεί το ιδανικό βάρος. Μπορείτε επίσης να πάρετε το δώρο της καλής υγείας και της ευτυχίας κάνοντας γιόγκα. Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να αυξήσετε το βάρος μέσω της διατροφής σας.

Συμμετοχή α 200 ώρες εκπαίδευση δασκάλων γιόγκα στο Rishikesh θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τη γιόγκα και τον διαλογισμό, θα σας βοηθήσει επίσης αν θέλετε να γίνετε πιστοποιημένος δάσκαλος γιόγκα και να ξεκινήσετε τη δική σας σχολή γιόγκα.