Αιτίες της διάρροιας και συμβουλές για την πρόληψή της

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η διάρροια είναι η κύρια αιτία ασθενειών και θανάτου μεταξύ των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες. Λόγω της διάρροιας, περίπου 1,9 εκατομμύρια θάνατοι σημειώνονται κάθε χρόνο σε παιδιά κάτω των 5 ετών. Περίπου το 80% αυτών των θανάτων συμβαίνουν σε παιδιά κάτω των 2 ετών. Και οι συχνές περιπτώσεις διάρροιας μπορεί να προκαλέσουν υποσιτισμό, ανισορροπία ηλεκτρολυτών και μπορεί επίσης να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια λόγω έλλειψης παροχής αίματος ή υγρού στα νεφρά. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της διάρροιας, πρέπει να παίρνετε πολλά υγρά για να αντισταθμίσετε το χαμένο. Εάν δεν το κάνετε, μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση. σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να απαιτήσει νοσηλεία.

Οι κύριες αιτίες θανάτου από σοβαρή διάρροια είναι η αφυδάτωση και η έλλειψη έγκαιρης θεραπείας. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, η πληρωμή λογαριασμών μόνοι σας μπορεί να αφήσει μια βαθιά τρύπα στην τσέπη σας. Ως εκ τούτου α σχέδιο ασφάλισης υγείας είναι απαραίτητο για την κάλυψη αυτών των εξόδων. Μην νομίζετε ότι μόνο τα παιδιά μπορούν να γίνουν θύματα διάρροιας. Μπορεί να επηρεάσει άτομα οποιασδήποτε ηλικίας και εάν έχετε προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις, είστε πιο επιρρεπείς σε αυτήν την ασθένεια. Το καλύτερο σχέδια ασφάλισης υγείας στην Ινδία όχι μόνο καλύπτουν τα έξοδα νοσηλείας αλλά παρέχουν και κάλυψη σε προϋπάρχουσες ασθένειες.

Τύποι διάρροιας

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι διάρροιας είναι:

 • Οξεία διάρροια: Η οξεία διάρροια είναι ο πιο κοινός τύπος διάρροιας και συνήθως διαρκεί για μερικές ημέρες. Μπορεί να το πάρετε ως αποτέλεσμα βακτηριακής ή ιογενούς λοίμωξης. Σε άλλες περιπτώσεις, θα μπορούσε επίσης να είναι αποτέλεσμα τροφικής δηλητηρίασης.
 • Επίμονη διάρροια: Η επίμονη διάρροια διαρκεί για μερικές εβδομάδες, συνήθως δύο έως τέσσερις εβδομάδες.
 • Χρόνια διάρροια: Η χρόνια διάρροια διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνήθως περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες. Συχνά προκαλείται από μια φλεγμονώδη ασθένεια ή διαταραχή του εντέρου όπως η κοιλιοκάκη ή η νόσος του Crohn.

Αιτίες διάρροιας

Η κύρια αιτία της διάρροιας είναι μια λοίμωξη στο γαστρεντερικό σωλήνα. Τα βακτήρια, οι ιοί και οι παρασιτικοί οργανισμοί είναι υπεύθυνοι για αυτή τη μόλυνση. Ο ροταϊός είναι μια κοινή αιτία διάρροιας στα παιδιά. Οι βακτηριακές λοιμώξεις, όπως αυτές που προκαλούνται από σαλμονέλα ή E. coli, είναι επίσης διαδεδομένες.

Άλλες αιτίες διάρροιας είναι:

 • Τρώγοντας τρόφιμα που διαταράσσουν το πεπτικό σύστημα
 • Κακή απορρόφηση τροφής
 • Παρενέργειες φαρμακευτικής αγωγής ή θεραπείας όπως ακτινοθεραπεία ή χρήση αντιβιοτικών κ.λπ.
 • Δυσανεξία ή αλλεργία σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο

Συμπτώματα διάρροιας

Το πιο κοινό σύμπτωμα της διάρροιας είναι τα χαλαρά ή υδαρή κόπρανα. Άλλα συμπτώματα μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Κατά τη διάρκεια της ήπιας διάρροιας, μπορεί να εμφανίσετε στομαχικές διαταραχές, φούσκωμα στην κοιλιά και επείγουσα ανάγκη να κάνετε κένρωση. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια σοβαρής διάρροιας, μπορεί να εμφανίσετε μερικά ή όλα τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • Έντονος πόνος στην κοιλιά
 • Αφυδάτωση
 • Πυρετός, έμετος και αιμορραγία
 • Αφύσικη απώλεια βάρους

Συχνά σοβαρά συμπτώματα διάρροιας μπορεί να προκαλέσουν επείγοντα ιατρικά περιστατικά. Με σχέδιο ασφάλισης υγείας στη θέση του, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την πληρωμή των λογαριασμών του νοσοκομείου σε μια δύσκολη περίοδο. ο καλύτερα προγράμματα ασφάλισης υγείας στην Ινδία κάλυψη αμοιβών γιατρών και νοσηλευτών, ενοικίασης δωματίου, δαπανών που σχετίζονται με εργαστηριακές εξετάσεις, προ και μετά τη νοσηλεία έξοδα κ.λπ.

Πώς να αποτρέψετε τη διάρροια;

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι πρόληψης της διάρροιας είναι:

Ένα από τα βασικά μέτρα για την αποφυγή της διάρροιας είναι η τήρηση της υγιεινής. Πλένετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό. Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα χέρια σας πριν από τα γεύματα και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Επίσης, το καθάρισμα των χεριών αμέσως μετά την άφιξή σας στο σπίτι από εξωτερικούς χώρους είναι απαραίτητο. Τα απολυμαντικά είναι άμεσα διαθέσιμα αυτές τις μέρες. Επομένως, εάν το πλύσιμο με σαπούνι και νερό είναι δύσκολο σε ορισμένες περιπτώσεις, τότε να απολυμαίνετε συχνά τα χέρια σας.

 • Μαγειρέψτε καλά το φαγητό σας

Αποφύγετε την κατανάλωση ψαριών, κρέατος και άλλων θαλασσινών χωρίς μαγείρεμα. Αγοράζετε πάντα αυτά τα προϊόντα μόνο από αξιόπιστες πηγές για να βεβαιωθείτε ότι διατηρούνται σωστά και ότι δεν αγοράζετε σάπια αντικείμενα. Πριν μαγειρέψετε τα λαχανικά, πλύντε τα με τρεχούμενο νερό. Καθαρίζετε τακτικά την σανίδα κοπής και την εστία. Μαγειρεύετε πάντα το φαγητό σας στην απαιτούμενη θερμοκρασία. βοηθά επίσης στην αποφυγή απώλειας θρεπτικής αξίας.

Για να σταματήσετε την αλλοίωση των τροφίμων, να τα αποθηκεύετε πάντα σωστά, όπως να διατηρείτε τα γαλακτοκομικά προϊόντα πάντα στο ψυγείο, να μην κρατάτε ποτέ ωμό και μαγειρεμένο κρέας μαζί κ.λπ. Εξάλλου, να τα αποθηκεύετε στην απαιτούμενη θερμοκρασία.

Η κατανάλωση μολυσμένου νερού μπορεί να προκαλέσει διάρροια. Επομένως, πίνετε καθαρό και ασφαλές νερό. Επιπλέον, αποφύγετε να πίνετε νερό βρύσης, μη παστεριωμένο γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα που παρασκευάζονται από μη παστεριωμένο γάλα, χυμούς και τρόφιμα από πλανόδιους πωλητές κ.λπ. Προσπαθήστε να παίρνετε εμφιαλωμένο ή βρασμένο νερό, ειδικά κατά την περίοδο των μουσώνων.

Η διάρροια μπορεί να προληφθεί μέσω εμβολιασμού κατά του ροταϊού. Συνήθως, αυτό το εμβόλιο χορηγείται σε παιδιά. Η Ινδία είναι η πρώτη ασιατική χώρα που κυκλοφόρησε το εμβόλιο κατά του ροταϊού στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Προγράμματος Εμβολιασμού (UIP).

Η διάρροια είναι μια κοινή ασθένεια στην Ινδία. Αλλά συχνά, οι άνθρωποι το υποτιμούν και αγνοούν τα συμπτώματά του. Αυξάνει τη σοβαρότητα της ασθένειας και μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες επιπλοκές. Καταναλώστε πολύ νερό και άλλα υγρά όταν έχετε διάρροια για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας με ένα επαρκές ασφαλιστικό ποσό για να ανταποκριθείτε με σιγουριά σε τυχόν ιατρικές καταστάσεις.