Ένας σύντομος οδηγός για τη φιλοξενία Ιστού

Τι είναι η φιλοξενία;

Η φιλοξενία θα μπορούσε να είναι χάρη στη φιλοξενία ενός ιστότοπου στο διαδίκτυο. Μόλις τοποθετήσετε τον ιστότοπό σας στον διακομιστή, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτόν πληκτρολογώντας το όνομα στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης. Η τοποθεσία είναι προσβάσιμη 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες κάθε εβδομάδα, 12 μήνες το χρόνο.

Για να τοποθετήσετε τον ιστότοπό σας στο δίκτυο, πρέπει:

Πρώτα απ ‘όλα, έχετε τον ιστότοπό σας. θέλετε να έχετε ένα αντίγραφο της τοποθέτησης στον τοπικό σας υπολογιστή (σε αρχεία HTML), ή έτοιμο υλικό + ένα σενάριο που μπορεί να σας επιτρέψει να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο απευθείας στον διακομιστή.

Θα θέλατε να αναζητήσετε και να λάβετε το όνομα της θέσης. Είναι επιθυμητό το όνομα να μιλάει για το θέμα της τοποθέτησης και να είναι εύκολο να το θυμάστε. Το όνομα βρίσκεται σε οποιαδήποτε ζώνη τομέα της επιλογής σας, για παράδειγμα: .com .net .org .ru, κ.λπ. Όταν επιλέγετε μια ζώνη ιστότοπου, να καθοδηγείτε από τις πληροφορίες για θέματα τομέα. Οι τομείς .com, για παράδειγμα, προορίζονται για εμπορικούς ιστότοπους, .org – για υπηρεσίες προεδρίας και δημόσιους οργανισμούς. Οι τοπικοί τομείς υποδεικνύουν ότι ένας ιστότοπος ανήκει σε μια επιλεγμένη περιοχή. Αυτός μπορεί να είναι ένας προαιρετικός κανόνας, αλλά αξίζει να τον θυμάστε.

Σειρά ένας σε κάθε ένα από τα τιμολόγια φιλοξενίας από την Ολλανδία, η οποία παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας. Η επιλογή ενός τιμολογιακού προγράμματος θα μπορούσε να είναι ένα ξεχωριστό θέμα για συζήτηση, ορισμένες πτυχές που πρέπει να ληφθούν υπόψη περιγράφονται εδώ.

Τι είναι ένας διακομιστής;

Αυτός είναι ένας υπολογιστής που φιλοξενείται από έναν διαδικτυακό πάροχο και είναι συνδεδεμένος στο παγκόσμιο δίκτυο που αποθηκεύει ένα αντίγραφο του ιστότοπου. Κατά κανόνα, ένας διακομιστής φιλοξενεί πολλές τοποθεσίες στο Διαδίκτυο, λόγω της τεράστιας διάταξης δίσκων και της εξαιρετικά υψηλής απόδοσης. Η ποσότητα του χώρου στον διακομιστή είναι επιπρόσθετα σημαντική, καθώς και η υπολογιστική του ισχύς και συνεπώς το εύρος ζώνης των καναλιών Διαδικτύου του παρόχου φιλοξενίας.

Με οποιοδήποτε πρόγραμμα εφαρμογών (ένα πρόγραμμα για την προβολή τοποθεσιών στο Διαδίκτυο), θα έχετε πρόσβαση στον ιστότοπό σας πληκτρολογώντας τη διεύθυνση του ιστότοπου στη γραμμή του προγράμματος περιήγησης.

Η φιλοξενία Ιστού είναι σαν να νοικιάζεις ένα ακίνητο. Πολλές εταιρείες είναι πρόθυμες να παρέχουν φιλοξενία με προσιτή χρέωση, αλλά δεν είναι πολλές που μπορούν να παρέχουν επαρκή φιλοξενία. Μιλώντας για την τιμή της φιλοξενίας, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για πολλούς ιστότοπους η τιμή μιας αμοιβής ανά μήνα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 300 ρούβλια. Μέσα σε αυτό το κόστος, θα βρείτε μια εταιρεία φιλοξενίας που παρέχει τουλάχιστον 300 megabyte χώρου δίσκου στον διακομιστή και κάθε τύπο λειτουργιών, όπως εγκατάσταση και εκτέλεση σεναρίων, συντήρηση βάσεων δεδομένων και πίνακα διαχείρισης (π.χ. τον πίνακα ελέγχου σας) ενός ιστότοπου στο Διαδίκτυο, όπου δεν γίνονται μόνο ρυθμίσεις ιστότοπου, αλλά και ρυθμίσεις email – παρεμπιπτόντως, η Holland θα σας παρέχει σχεδόν οποιαδήποτε τεχνολογία θέλετε για τον ιστότοπό σας.

Εάν πρόκειται να ανοίξετε ένα γραφείο αντιπροσωπείας στο δίκτυο, θα θέλατε όχι μόνο να προσδιορίσετε το επίπεδο του ιστότοπου αλλά και να καθορίσετε σωστά την επιλογή ενός παρόχου φιλοξενίας. Στατιστικά, πάνω από το 70% των κατόχων ιστοτόπων έχουν αλλάξει από έναν κεντρικό υπολογιστή σε διαφορετικό τουλάχιστον μία φορά. Η μεταφορά σε διαφορετικό πάροχο προκλήθηκε από δυσαρέσκεια με το πρότυπο των παρεχόμενων υπηρεσιών φιλοξενίας. Πολύ συχνά, οι πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν πολλά ελκυστικά μπόνους για να προσελκύσουν πελάτες.

Πράγματι, οποιοσδήποτε πάροχος λέει ότι είναι το πιο απλό και έχει τις χαμηλότερες τιμές, κλπ., κλπ. Φαίνεται λοιπόν ότι η υπηρεσία υποστήριξης δεν ανταποκρίνεται ή ανταποκρίνεται, αλλά με καθυστέρηση, οι διακομιστές μερικές φορές «κολλάνε» λόγω μεγάλου φόρτου . Μια τέτοια απροσεξία στην επιλογή ενός παρόχου μπορεί να φέρει μεγάλες απώλειες. Φανταστείτε τι σημαίνει να μην έχετε πρόσβαση στον ιστότοπο της εταιρείας, όπου κάθε μισή ώρα ενημερώνονται σημαντικές πληροφορίες για εργαζόμενους που βρίσκονται σε απομακρυσμένα υποκαταστήματα της εταιρείας. Φανταστείτε ότι οι πιθανοί πελάτες μιας εταιρείας δεν μπορούν να γνωρίζουν έναν αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας ή μια διεύθυνση email, επειδή δεν μπορούν να φτάσουν στην τοποθέτηση. Ίσως σε μισή ώρα, δεν θα κάνουν δεύτερη προσπάθεια να μπουν στην τοποθεσία. Ίσως σε μισή ώρα, θα βρουν άλλη ανταγωνιστική εταιρεία. Η αξία των hanging servers είναι τεράστια.

Στη συνέχεια, ποιο πρόγραμμα χρέωσης πρέπει να επιλέξετε;

Τα τιμολόγια, κατά κανόνα, διαφέρουν ως προς το μέγεθος του χώρου, τον πιθανό αριθμό ιστότοπων στο λογαριασμό, τον περιορισμό του φόρτου του διακομιστή. Φυσικά, αφού επιλέξετε μερικές από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες φιλοξενίας, θέλετε να ταιριάξετε με τα σχέδια τιμολόγησης τους. Κατά τη σύγκριση, είναι απαραίτητο να θυμάστε ποιες απαιτήσεις πρέπει να πληροί το πρόγραμμα τιμολόγησης. Σκεφτείτε:

  • το μέγεθος του παρεχόμενου χώρου δίσκου
  • τη δυνατότητα να κατέχετε πολλαπλές διευθύνσεις αλληλογραφίας
  • εγκατάσταση και εκτέλεση εφαρμογών (CGI, PHP, MySQL)
  • πρόσβαση στον εντοπισμό θέσης μέσω FTP
  • ένα διοικητικό πάνελ με το οποίο μπορείτε να παρακολουθείτε και να διαχειρίζεστε την τοποθέτηση (πολύ σημαντικό: ένας πίνακας διαχείρισης υψηλής ποιότητας, όπου όλες οι λειτουργίες είναι βολικά «ταξινομημένες» θα αποτρέψει τον πολύ χρόνο)
  • ίσως το πιο σημαντικό πράγμα είναι η φιλοξενία τεχνικής υποστήριξης, διαθέσιμη οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας,
  • μέσω email και τηλεφώνου

Ας το ταξινομήσουμε με τη σειρά

Εάν ο πρώτος σας ιστότοπος περιλαμβάνει πολλές σελίδες και ένα λογότυπο, τότε είναι κατάλληλο ένα πρόγραμμα χρέωσης όπου οι διαστάσεις του χώρου του δίσκου θα είναι από 100 έως 300 megabyte. Αυτό συχνά υπερβαίνει αρκετά. Σχεδόν κανένας πάροχος φιλοξενίας δεν παρέχει παρά μόνο 100 megabyte χώρου.

Είναι πιο εύκολο με τις ταχυδρομικές διευθύνσεις – Η πλειοψηφία των παρόχων δίνει στη διάθεσή τους έναν τεράστιο αριθμό διευθύνσεων εντός ενός τομέα. Ο περιορισμός μπορεί να μεταδώσει μόνο το ποσό των ξεχωριστών λογαριασμών POP3 και SMTP. Αυτό υποδηλώνει ότι, παρά τις διάφορες διευθύνσεις, έχετε περιορισμένο αριθμό μεμονωμένων συνδέσεων χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα αλληλογραφίας.

Η εγκατάσταση και η εκτέλεση σεναρίων είναι σημαντική εάν η τοποθέτηση θα χτιστεί σε δυναμικές σελίδες ή εάν θέλετε να εφαρμόσετε τη λειτουργία αναζήτησης μέσα στην τοποθεσία. Εάν η τοποθέτηση βασίζεται σε στατιστικές σελίδες HTML, τότε η εκκίνηση των σεναρίων είναι δευτερεύουσας σημασίας.